28 вересня 2010, Київ — Компанія Visa продовжує співпрацю з Національним банком України, банками-клієнтами та іншими зацікавленими сторонами з метою подальшого розвитку ринку безготівкових платежів і сприяння вдосконаленню законодавчої бази України.

Компанія Visa уважно стежить за всіма змінами в регуляторному полі України, щоб мати чітке уявлення про те, наскільки операційна модель Visa відповідає законодавчій базі України, а також бере активну участь в процесі створення в Україні зваженої та вивіреної нормативної бази.

21 вересня 2010 р. делегація компанії Visa зустрілася з представниками Національного банку України, щоб обговорити деякі питання розвитку ринку безготівкових платежів в Україні.

Відео дня

З боку НБУ в зустрічі взяли участь:

Віктор КРАВЕЦЬ, виконавчий директор НБУ з питань платіжних систем і розрахунків

Наталія ЛАПКО, керівник департаменту платіжних систем

Володимир ХАРЧЕНКО, керівник відділу методології роздрібних платежів

Галина ЮРЧУК, заступник начальника управління, начальник відділу торгових операцій Департаменту валютного регулювання

Людмила ЧЕПІНОГА, начальник відділу неторгових операцій Департаменту валютного регулювання

З боку компанії Visa в зустрічі взяли участь:

Майк СМІТ, глава департаменту управління ризиками в Азійсько-Тихоокеанському регіоні

Азії, країнах СНД, Південно-Східній Європі

Світлана ГЕОРБЕЛІДЗЕ, глава Представництва Visa в Україні

Марія ФІЛІППОВА, старший юрисконсульт, Visa

Едуард АРТЕМЕНКО, регіональний директор з управління ризиками, Visa

Дмитро ВИШНЯКОВ, директор по роботі з органами державної влади, Visa, Україна і СНД

Тетяна СОБОЛЄВА, менеджер по роботі з органами державної влади в Україні

Лариса МАКАРОВА, ризик менеджер, Visa Україна

В ході зустрічі учасники обговорили широкий круг питань, пов`язаних з подальшим розвитком ринку електронних платежів, а також захистом інформації і прав споживачів. Представники Visa проінформували представників НБУ про те, які дії із запобігання і боротьби з картковим шахрайством робить компанія в Україні та світі. У НБУ підтвердили, що питання захисту інформації і прав споживачів є пріоритетними напрямами діяльності НБУ і висловили схвалення суворим стандартам компанії Visa в цих питаннях.

У ході зустрічі учасники також обговорили деякі питання регуляторної бази України, зокрема, окремі положення Ухвали НБУ № 223 відносно валюти комісійних платежів і формування страхових депозитів. Представники компанії Visa висловили стурбованість тим, що на сьогоднішній момент окремі вимоги даної Ухвали не можуть бути виконані учасниками ринку.

Учасники зустрічі дійшли згоди, що вищезазначені положення вимагають додаткового розгляду і висловили упевненість у необхідності продовжити відкрите обговорення з метою виробити прийнятне для всіх сторін рішення відносно можливості виконання вимог, передбачених Ухвалою НБУ № 223, на користь всіх учасників ринку електронних платежів в Україні.

*** Visa є глобальною платіжною системою, яка забезпечує доступ утримувачам карт, торгово-сервісним підприємствам, фінансовим і урядовим установам в більш як 200 країнах світу до швидкої, безпечної і надійної мережі електронних платежів. Електронні платежі здійснюються за допомогою глобальної інноваційної процесингової системи VisaNet, яка здатна опрацьовувати більше 10 000 транзакцій на секунду, забезпечуючи захист від шахрайства для споживачів і гарантії здійснення платежів для торгово-сервісних підприємств. Visa не є банком, не випускає платіжні карти, не встановлює комісії або процентні ставки для споживачів, а також не видає кредити утримувачам карт. У свою чергу, інноваційні рішення Visa дозволяють фінансовим організаціям пропонувати своїм клієнтам широкий вибір фінансових інструментів, включаючи дебетові карткові, передоплачені і кредитні продукти.

Докладніша інформація доступна за адресою:

www.visa.com.ua

Прес-служба Visa Inc. в Україні

Тетяна Патокова

The Willard Group

+380 (67) 466 40 24

tp@twg.com.ua