Київ. 23 вересня. УНІАН. Журналіст Інтернет-видань “Обозреватель” і From-ua.com Анатолій ШАРІЙ звернувся до Служби безпеки України з проханням розслідувати погрози на його адресу.

Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Журналіст розповів, що 15 вересня йому зателефонували з невідомого номера, але з одеським міським кодом 048, і чоловік сказав: “Успокойся, заплати по иску, и не дергайся. А то отрежем голову, и потеряем тебя”. Відразу після цього йому надійшов ще один виклик з того ж номера і журналіста запитали: “Ты понял? Ты не обиделся?”.

Відео дня

А.ШАРІЙ сказав, що того ж дня він відправився в Службу безпеки України і передав лист, у якому виклав зміст цих телефонних розмов і свої припущення стосовно того, хто і чому може йому погрожувати.

Журналіст заявив, що пов’язує погрози з низкою своїх публікацій в Інтернет-виданні From-ua.com. У зв’язку з викладеним в них, одна з фігуранток його статей у липні 2010 року звернулася до суду з вимогою компенсувати завдані їй неправдивою інформацією моральні збитки. У ході розгляду справи адвокат А.ШАРІЯ підготував клопотання про витребування судом усіх документів, на підставі яких були підготовані журналістські матеріали. Однак, за словами журналіста, він був здивований, коли суддя відмовилась прийняти ці клопотання. А.ШАРІЙ сказав, що це та низка інших рішень вказує, на його думку, на заангажованість судді та необ’єктивний розгляд справи.

Він вважає, що погрози на його адресу йдуть від людей, які звернулися проти нього до суду.