Восьмий рік поспіль під час оксамитового сезону славнозвісна Країна коньяків Коктебель перетворюється на українську джазову Мекку

Популярність фестивалю зростає щороку, 2010-го найбільший оpen_аir у СНД – «Джаз Коктебель» – побив усі рекорди не тільки за кількістю глядачів (фестиваль відвідало близько 30 тисяч осіб), а й за чисельністю виконавців та інструментів, які вони привезли із собою. Цього року були дві сцени – камерна «Волошинська» і сучасна Nujazz. Традиційним партнером фестивалю вже восьмий рік поспіль виступає торговельна марка «Коктебель».

У п’ятницю глядачі змогли оцінити творчість Фрі СпоукенБенду, кабаре «Срібне весілля», груп «АукцЫон», «Даха Браха»,«Аддис-Абеба». El Кравчук виконав романси Олександра Вертинського, із сольними програмами виступили Юрій Кузнєцов і Карл Ріттер (Австрія). Довгоочікуваним був виступ кабаре-бренду «Срібне весілля». Білоруський колектив представив приголомшливий мікс із французького шансону, диксиленду, кантрі, народної музики та латиноамериканських ритмів.

Відео дня

У суботу у фестивалі взяли участь Елл Фостер, Олег Скрипка і джаз-кабаре «Забава», Лісса Вассабі, Пол Роджерс. Довгоочікувані гості фестивалю Елл Фостер і Карл Ріттер, звичайно, потішили, однак найяскравішим і найбільш емоційно насиченим цього дня став спільний виступ київської групи «Даха Браха» з легендарним вокалістом, «душею De Phazz» Карлом Фрієрсоном.

“Ми як шанувальники джазової музики беремо активну участь в організації та проведенні фестивалю, – розповів бренд-менеджер ТМ «Коктебель» Ілля Онищенко. – А в гарній компанії друзів і партнерів під келих відмінного витриманого коньяку одержуємо ще більше задоволення, слухаючи Карла Фрієрсона та інших всесвітньо відомих виконавців. Ця музика дарує унікальну атмосферу свята, дозволяє нам побачити життя з нового боку. Нехай це свято ніколи не закінчується і з року в рік збирає все більше фестивальної публіки в славнозвісній Країні коньяків Коктебель!”.

Для молоді фестиваль став приводом приїхати в сонячний і гостинний Коктебель із різних міст України та Росії. Довкола звучали тамтами, гуділи труби, рікою лилося коктебельське вино.

“У Коктебелі тусовка дуже сильно відрізняється від інших місць у Криму. З’їжджається інтелектуальна публіка, яка слухає гарну музику, шукає позитивні враження”, – підкреслив музикант Олег Скрипка.