Київ. 23 вересня. УНІАН. Ніжинська організація партії “Батьківщина” заявляє про підготовку фальсифікацій на місцевих виборах у місті та районі.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив виконуючий обов’язки мера Ніжина Олег БАРАНКОВ.

Він розповів, що з середини 90-х років містом керував висуванець Комуністичної партії Михайло ПРИХОДЬКО. За словами О.БАРАНКОВА, “за ці 15 років М.ПРИХОДЬКО завдав великої шкоди місту”. Як приклад він зазначив, що зараз у Ніжині немає жодного кінотеатру, було продано велику кількість комунального майна, закрито єдиний басейн, подано низку об’єктів в історичному центрі міста.

Відео дня

О.БАРАНКОВ сказав, що в 2005-2006 роках було проведено ряд акцій протесту проти політики мера Ніжина. Зрештою у грудні 2008 року проти М.ПРИХОДЬКА було порушено кримінальну справу за отримання хабара в розмірі 60 тисяч доларів і взято його під варту. Внаслідок цього М.ПРИХОДЬКО також був відсторонений від виконання обов’язків мера міста. Однак у квітні 2009 року рішенням апеляційного суду запобіжний захід для нього було змінено з тримання під вартою на підписку про невиїзд. З цього часу, за словами О.БАРАНКОВА, “М.ПРИХОДЬКО провів роботу з представниками правоохоронних органів, суддями, іншими посадовими особами”. В.о. мера Ніжина зазначив, що на численні звернення депутатів міськради до Верховної Ради, Президента про хід розслідування, від прокуратури у листопаді 2009 року надійшла відповідь про те, що досудове слідство у справі М.ПРИХОДЬКА вже закінчене і триває ознайомлення обвинуваченого з матеріалами справи. В.о. мера додав, що з того часу жодних просувань у справі не відбулось і коли відбудеться суд невідомо.

Тим часом, заявив О.БАРАНКОВ, “М.ПРИХОДЬКО різними засобами втручається в роботу міськради, чинить тиск на депутатів, і сам активно готується до місцевих виборів”. Він додав, що М.ПРИХОДЬКО вийшов з лав Народної партії, осередок якої очолював протягом довгого часу, і зараз “прибирає до рук місцеву організацію Партії регіонів, готуючись від неї балотуватись на посаду мера”. О.БАРАНКОВ звинуватив екс-мера у спробах втрутитись в процес формування територіальних виборчих комісій, в інших формах використання адміністративного ресурсу. “Є великі сумніви у проведенні прозорих, демократичних виборів у Ніжині та районі”, – сказав О.БАРАНКОВ.