Київ. 23 вересня. УНІАН. Компанія «Амадеус Україна» запровадила інноваційне рішення для бронювання залізничних квитків «Укрзалізниці» Аmadeus Rail Ukraine і з 1 жовтня ц.р. очікує масового підключення туристичних агентств до цієї системи.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив генеральний директор «Амадеус Україна» Олексій МУРОМЦЕВ.

За його словами, цей проект перебуває у виробничій фазі, й близько 10 агентств уже почали продажі.

Відео дня

«У пілотній фазі це рішення працює вже впродовж 2-3 місяців. Ми навмисно вибирали не лише турагентства в Києві, але й у регіонах. Найбільші результати показані кримськими агентствами - літній сезон, самі розумієте. Нова версія рішення, ефективніша, введена в експлуатацію буквально вчора. Зараз здійснюється міграція тих агентств, які використовували попередню версію, й починаючи з 1 жовтня буде масове підключення всіх бажаючих турагентств-партнерів Amadeus. Ми прогнозуємо підключення сотень офісів», - зазначив гендиректор.

Як повідомив О.МУРОМЦЕВ, рішення розроблено спільно з офіційним партнером - «Укрзалізницею» на основі технології, створеної за підтримки залізничної адміністрації й Міністерства транспорту та зв'язку України. Система дозволяє туристичним агентствам здійснювати бронювання й управління замовленням залізничних квитків для клієнтів туристичних агентств – індивідуальних і корпоративних мандрівників. Зокрема, завдяки Amadeus Rail Ukraine клієнти туристичних агентств отримають доступ до інформації про розклад, наявність місць і вартості проїзду у вибраному поїзді. Замовлення проїзних документів за допомогою Amadeus Rail Ukraine дозволяє отримати індивідуальний код замовлення, яке можна обміняти на проїзний документ у квиткових касах України.

При цьому продажі здійснюються за тарифами «Укрзалізниці».

За словами О.МУРОМЦЕВА, зараз обговорюється питання виходу даного рішення за межі України. «Ми обговорюємо з "Укрзалізницею" можливість використання цього рішення за межами України. Напевно, сьогодні рано робити висновки, проте вже виявлена цікавість із боку комерційних організацій «Амадеус» у цілій низці країн», - сказав він.

Запровадження рішення Amadeus Rail Ukraine актуально також у контексті проведення Євро-2012 в Україні, зазначив гендиректор.

Довідка УНІАН. Компанія “Amadeus” – провідний постачальник передових рішень у галузі інформаційних технологій, дистрибуції та електронної комерції для світової індустрії туризму й транспорту. Займає 1-е місце серед глобальних світових дистрибутивних систем за кількістю туристичних агентств, що використовують систему бронювання. Головний офіс знаходиться в Мадриді (Іспанія).

Система Amadeus працює в 215 країнах світу.

Amadeus займає найбільшу частку ринку серед Глобальних Систем Бронювання квитків в Україні, що проводяться туристичними агентствами країни. При цьому здійснюється бронювання авіаперевезень, готелів, круїзів, турпакетів, залізничних перевезень. «Амадеус Україна» на 100% належить компанії "Амадеус Глобал Тревел Дистриб’ютіон С.А.".