Київ. 22 вересня. УНІАН. Фонд Арсенія ЯЦЕНЮКА «Відкрий Україну» оголошує про початок програми з підтримки молодих, активних та успішних жінок, які працюють задля зміни країни на краще та реалізовують проекти, що допомагають громаді.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила директор фонду «Відкрий Україну» Іванна КЛИМПУШ-ЦИНЦАДЗЕ.

За її словами, проект втілюватиметься у межах програми "Простір Змін" за підтримки офісу Держсекретаря з глобальних жіночих питань.

Відео дня

І.КЛИМПУШ-ЦИНЦАДЗЕ наголосила, що головна мета програм фонду – підтримка активних молодих людей з усіх регіонів України. “Ми вважаємо, що в Україні відчувається брак активних молодих людей, нових облич, які представлені у процесах прийняття рішень, саме тому ця програма задумувалась як достатньо широка, масова програма дієвих, активних людей, які працюють в регіонах України”, - сказала вона.

Директор фонду підкреслила, що сьогодні в Україні особливо недооцінені жінки, тому нова програма й розрахована на молодих жінок-лідерів. “Ми вважаємо, що жінки в Україні недооцінені на керівних посадах, вони не беруть активної участі у процесі прийняття рішень. Згідно з дослідженнями програми Європейського Союзу та ООН “Рівні можливості і права жінок в Україні”, Україна, власне кажучи, визнана найгіршою країною в Європі з точки зору недопредставлення жінок на керівних та виборних посадах”, - наголосила І.КЛИМПУШ-ЦИНЦАДЗЕ.

Сьогодні, за її словами, у владі відбувається період “комуністичного ренесансу” у ставленні до жінок. Зокрема, вона звернула увагу на відсутність жінок в уряді, на інших керівних посадах.

Співкеруючий партнер компанії «Horizon Capital», член наглядової ради "Простору Змін" Наталія ЯРЕСЬКО висловила переконання, що без жінок неможливо вирішити жодної проблеми у світі. “Тому що їхня порада, їхній досвід, їхнє бачення суспільних чи економічних, державних проблем є іншими і потребують уваги, й мають бути враховані при ухваленні остаточного рішення”, - вважає вона.

Н.ЯРЕСЬКО підкреслила, що крім важливості підтримки та просування молодих українських жінок дуже важливим є проведення інформаційної кампанії щодо значення жінок у світі.

Як йшлося на прес-конференції, номінувати жінок до участі у програмі може якнайширше коло організацій з усіх регіонів України: підприємства, неурядові організації, об’єднання громадян, наукові та освітні інституції, мас-медіа, органи влади та місцевого самоврядування.

Наглядова рада програми «Простір Змін» відбере 30 переможниць віком до 35 років. Переможниці визначатимуться серед тих номінанток, які досягли найпомітніших результатів під час впровадження проектів та інноваційних ідей; реалізовують проекти, що приносять реальну користь місцевій громаді; готові взяти безпосередню участь у розробці та втіленні інформаційної кампанії. Кінцева дата подання номінацій – 30 вересня.

Для подання особи до участі у програмі необхідно заповнити в електронному вигляді номінаційну форму на сторінці http://ua.prostirzmin.org/contest/ та надіслати її за адресою space@openukraine.org

Із отриманих подань наглядова рада програми «Простір Змін» визначить 30 яскравих, неординарних та успішних жінок віком до 35 років.

Учасники програми зможуть отримати необхідні ресурси для розробки і реалізації великої інформаційної кампанії, реалізувати власні рішення та ідеї і презентувати свої проекти громадськості на національному рівні, розробити на їхній основі рекомендації, що дозволять використати їхній досвід у інших регіонах. Також учасники зможуть отримати можливість для фахового розвитку - через спеціально організовані навчальні програми і тренінги, обмінятися досвідом з колегами з України та з інших країн, започаткувати нові контакти з однодумцями.УНІАН