Київ. 21 вересня. УНІАН. Партія «Громадська сила» просить Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА гарантувати чесне проведення виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів 31 жовтня.

Про це голова дніпропетровської міської організації партії «Громадська сила» Андрій БАСКО заявив на прес-конференції в УНІАН.

«Насторожує не тому, що «Громадській силі» не дають прийти реєструватися, насторожує те, що у дніпропетровців забирають можливість проявити себе і зробити свій вибір. Ця ситуація змушує нас звернутися до єдиної людини, яка може це все зупинити і перешкодити цьому беззаконню, - це людина, яка гарантує права громадян, гарант Конституції, Президент нашої країни Віктор Федорович ЯНУКОВИЧ, до якого ми хотіли звернутися від імені нашої партії і дніпропетровців з проханням сприяти тому, аби все-таки дніпропетровцям дали можливість проголосувати», - сказав А.БАСКО.

Відео дня

Він відзначив, що для всіх політичних сил під час місцевих виборів повинні бути створені рівні умови.

За словами А.БАСКА, приводом для звернення стало ігнорування закону з боку місцевої влади і перешкода з її боку проведенню чесних виборів.

Крім того, він заявив, що місцева влада незаконно знищує рекламні плакати партії «Громадська сила» і перешкоджає її реєстрації для участі у виборах до органів місцевого самоврядування.

Не «може бути такого, що в останню мить когось не зареєструють, тим паче, якщо ці організації є лідерами виборчих перегонів», - наголосив А.БАСКО, відзначивши, що якщо ця ситуація не вирішиться, партія проводитиме акції протесту.

У свою чергу, начальник юридичного відділу Дніпропетровського міськвиконкому Сергій МАРТИНЮК заявив, що незаконні дії влади змушують чиновників, які не згодні з цим, йти у відставку.

«За останні два місяці цілий ряд гідних людей, гідних фахівців залишили свої робочі місця і перестали працювати в Дніпропетровській міській раді», - сказав С.МАРТИНЮК.

Він відзначив, що вчора сам написав заяву про звільнення. За словами С.МАРТИНЮКА, він пішов на цей крок, оскільки міською владою, в обхід рішення міськради, було підготовлено указ про реорганізацію юридичного відділу в юридичне управління, з подальшим скороченням посади, які він обіймає.

У свою чергу, колишній заступник мера Дніпропетровська з питань будівництва й архітектури Олександр АФАНАСЬЄВ повідомив, що за ініціативою міської влади ведуться необґрунтовані перевірки бізнес-структур.

«Перевірки починаються найчастіше без будь-яких на те підстав, очолюють перевірки органи прокуратури. Мета одна - перш за все, дестабілізувати ситуацію на цих підприємствах», - сказав О.АФАНАСЬЄВ.

Також він заявив про факти тиску влади міста на директорів муніципальних підприємств, керівників місцевих ЗМІ, директорів шкіл.

«Таким чином використовуються будь-які важелі дії, аби залякати можливого кандидата на посаду міського голови і його політсилу», - відзначив О.АФАНАСЬЄВ.

Крім того, за його словами, територіальна виборча комісія Дніпропетровська ініціювала перевірку партії, проведення якої є незаконною напередодні виборів.