Київ. 20 вересня. УНІАН. Київська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» розпочала формування «чорного списку» посадовців, які перешкоджають проведенню чесних виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 31 жовтня.

Про це заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН народний депутат України від фракції «БЮТ-Батьківщина», голова Київської обласної організації ВО «Батьківщина» Костянтин БОНДАРЄВ.

«В нас є цілий перелік органів влади і людей, які мають владні повноваження, які брали участь, так би мовити, в формуванні підгрунтя для фальсифікацій. Я хотів би сказати, що ми на сьогоднішній день запропонували і анонсуємо програму, яку, я сподіваюсь на те, що нас підтримують і наші колеги в інших регіонах, будемо впроваджувати в життя. Я пропоную зробити такий «чорний писок» людей, які саме і руйнували засади демократії в нашій країні», - сказав К.БОНДАРЄВ.

Відео дня

До цього списку, який оприлюднив К.БОНДАРЄВ, увійшли 18 осіб. Зокрема, це суддя Печерського районного суду Сергій ВОВК, начальник Головного управління юстиції в Київській області Ніна ЯЩЕНКО, перший заступник цього управління Тамара КРАСАВІНА, начальник Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві Олег ШКОЛЬНИЙ, начальник відділення дозвільної системи Печерського РУ ГУ МВС України в м. Києві Віктор ВАСИЛЕНКО , члени Центральної виборчої комісії Тетяна ЛУКАШ, Тамара АСТАХОВА, Юрій ДАНИЛЕВСЬКИЙ, Юрій ДОНЧЕНКО, Олександр ОСАДЧУК, Михайло ОХЕНДОВСЬКИЙ, Броніслав РАЙКОВСЬКИЙ, Олександр ЧУПАХІН, Олександр ШЕЛЕСТОВ, а також чотири начальники управлінь юстиції у районах Київської області.

«Ми будемо доводити і після цих виборів причетність цих людей (до фальсифікацій - УНІАН), і будемо вимагати їх покарання і не тільки в адміністративному порядку. Ці люди повинні бути за гратами, ці люди перейшли межу закону, вони використовували свої владні повноваження і свої чиновницькі крісла для того, щоб фальсифікувати вибори через підробку документів і через затягування строків», - наголосив К.БОНДАРЄВ.

Він пояснив, що створення «чорного списку» пов’язано з тим, що члени ЦВК, при формуванні територіальних виборчих комісій у Київській області, проголосували за включення в них представників не від легітимної партійної організації «Батьківщини», а від її «клону». Також К.БОНДАРЄВ повідомив, що партія буде звертатися до прокуратури і суду щодо притягнення цих осіб до відповідальності.

«Цей перелік ми будемо доповнювати. Всі ці люди скоїли кримінальний злочин, і вони в незалежності від часу повинні бути покарані. Любе зло повинно бути покарано, інакше ми не зможемо рухатись як суспільство далі», - сказав К.БОНДАРЄВ.

Крім того, він повідомив, що влада вже визначила для ВО «Батьківщина» «скільки відсотків в нас буде в протоколах (про результати голосування 31 жовтня - УНІАН)». При цьому він не уточнив, які конкретні цифри можуть бути внесені в протоколи.

Як повідомляв УНІАН, 15 вересня Центральна виборча комісія сформувала персональний склад територіальних виборчих комісій на вибори до органів місцевого самоврядування 31 жовтня.

Зокрема, до обласної ТВК на Київщині були затверджені кандидати, запропоновані Володимиром МАЙБОЖЕНКОМ від імені партії “ВО “Батьківщина”, однак В.МАЙБОЖЕНКО був виключений з цієї партії.