Київ. 15 вересня, УНІАН. 18 вересня відбудеться всеукраїнська благодійна акція “День батька - 2010”, що проходитиме Маріїнському парку біля сцени “Ракушка” та в парку Перемога у Києві.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції УНІАН президент МГО “Міжнародний центр батьківства” Олександр МАРЧЕНКО.

Він зазначив, що це свято проводиться вже кілька років поспіль в третю неділю вересня (у цьому році припадає на 19 вересня - УНІАН) за ініціативою громадських організацій.

Відео дня

О.МАРЧЕНКО зазначив, що це має сприяти популяризації ролі чоловіка як батька в сім’ї та суспільстві, активній участі батька у вихованні своїх дітей. За його словами, в акції, яка триватиме з 13-ї до 16-ї години, братимуть участь сім’ї - тато, мама і діти.

Директор Департаменту сімейної та тендерної політики Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту Галина ЖУКОВСЬКА зазначила, що нині у цьому питанні спостерігаються негативні тенденції, зокрема, “роль батька значно знизилась у сім’ї”. За її словами, на сьогодні є невтішною статистика - 45% дітей виховуються у неповних сім’ях, а в Україні, за даними Міністерства внутрішніх справ, 100 тис. безпритульних дітей. Вона зазначила, що спостерігається таке негативне явище, як насильство в родині.

Г.ЖУКОВСЬКА повідомила, що в першому півріччі, за даними, які одержані Міністерством від регіональних структур, надійшло близько 54 тис. звернень про випадки насильства в сім’ї, в тому числі близько 43 тис. - від жінок, 422 - від дітей, а решта - від чоловіків. Вона зазначила, що міністерство на сьогодні розробляє програми підтримки сімей. За її словами, дуже важливо підвищити роль батька в сім’ї.

Г.ЖУКОВСЬКА повідомила, що на сьогодні проведення Дня батька - це громадська ініціатива, тому міністерство в цьому році розробляє проект указу Президента щодо відзначення Дня батька.

Представник громадської організації “Гама”, координатор проекту “Фотовиставка “Щасливі татусі” Світлана ГАРАЩЕНКО повідомила, що до Дня батька буде проведено виставку за участю, зокрема, відомих чоловіків України, які успішно поєднують кар’єру та батьківство. За її словами, ця виставка проводитиметься задля привернення уваги до ідеї батьківства, до участі батька у вихованні дітей. За її словами, ця виставка буде відкрита наступного тижня.

Заслужений майстер спорту з плавання, чотирикратний володар кубка світу з плавання Денис СИЛАНТЬЄВ зазначив, що заходи, які проводитимуться в День батька, мають об’єднати людей, котрі могли б поділитися своїми проблемами та успіхами, досягненнями у справі виховання дітей.

Співак КІШЕ на прес-конференції наголосив, що дуже жаль, що сьогодні мало звучить дитячих пісень в Україні. Він також наголосив, що дуже важливо, щоб батько брав участь у вихованні дитини, незважаючи на фінансові труднощі, завантаження на роботі. “Необхідно батькам, не дивлячись на всю свою зайнятість, приділяти своїй дитині час”, - наголосив він.