Київ. 15 вересня. УНІАН. У Києві презентовано перший номер газети “Слово Азербайджану”, що виходитиме раз на місяць.

На прес-конференції в УНІАН, присвяченій виходу в світ нового видання, повідомлялося, що газета є спільним проектом журналістів України та Азербайджану й Міжнародної громадської організації “Пульс Демократії”.

Шеф-редактор видання та президент МГО “Пульс Демократії” Хікмет ДЖАВАДОВ поінформував, що тираж газети становить 5 тис. екземплярів, 80% якого передбачено розповсюджувати в Україні, а 20% - в Азербайджані.

Відео дня

Як відзначив Х.ДЖАВАДОВ, останнім часом азербайджанська діаспора в Україні стала гостро відчувати необхідність створення подібного проекту. За його даними, в Україні проживає близько 500 тис. азербайджанців. Створюючи газету, редакційний колектив ставив перед собою кілька цілей, підкреслив шеф-редактор. По-перше, залучити азербайджанців до культурного та громадського життя України. По-друге - налагодити діалог між народами двох країн. Крім того, передбачається знайомити українців з культурою, традиціями та історією Азербайджану.

Номери газети розсилатимуться, і основними отримувачами будуть державні інституції, культурні інституції як в Україні, так і в Азербайджані. Також буде охоплено навчальні заклади, де навчаються азербайджанці. Засновники видання обіцяють, що з кожним номером “Слова Азербайджану” можна буде ознайомитися також в Інтернеті. Продаж газети поки що не передбачається.

За словами Х.ДЖАВАДОВА, до цього видання в Україні виходили аналогічні газети, але існували вони досить нетривалий час.

“Наша газета відзначається тим, що ми плануємо довго видавати її, і щоб це було не формально, а щоб це відображало суспільство України в Азербайджані і навпаки, а також висвітлювало актуальні проблеми як українців в Азербайджані, якщо вони є, і так само азербайджанців в Україні”, - зазначив Х.ДЖАВАДОВ.

“Слово Азербайджану” виходитиме російською мовою.

У свою чергу головний редактор газети Ганна БОРИСЕНКО додала, що “сьогодні нас підтримують студенти, викладачі, відомі люди й України, й Азербайджанц. Разом з тим, ми будемо завжди раді допомозі, а також готові почути не тільки побажання, але й критику на адресу нашої газети, щоб в подальшому розвивати її та удосконалювати”.

За словами заступника президента МГО «Пульс Демократії» Дмитра КУЛІБАБИ, згодом передбачається збільшення накладу газети, а також співробітництво не тільки з українськими та азербайджанськими авторами. “Зараз ми домовляємось про роботу з представниками азербайджанської діаспори в усьому світі”, - поінформував він.