Київ. 14 вересня. УНІАН. Лідер громадської організації «Якість життя», представник Асоціації регіональних лідерів, потенційний кандидат у мери Одеси Олексій ГОНЧАРЕНКО переконаний, що спроби сфальсифікувати місцеві вибори вдасться припинити.

Про це він сказав на прес-конференції в УНІАН.

«Я переконаний, що спроба сфальсифікувати вибори буде, оскільки набагато легше за когось призначити, чим дійсно дати можливість людям обрати собі владу», - сказав О.ГОНЧАРЕНКО. Він не сумнівається, що «знайдуться люди, в яких свербітимуть руки це зробити, але я так само впевнений, що ми зможемо їм по цих руках дати».

Відео дня

За словами О.ГОНЧАРЕНКА, головним завданням місцевих виборів цього року є зміна політичних поколінь. «Сьогодні необхідно вливати нову кров в українську політику, сьогодні необхідно здійснювати зміну осіб у політиці, і початися це може тільки з регіонів», - наголосив він.

О.ГОНЧАРЕНКО впевнений, що за результатами виборів у регіонах з'являться нові молоді політики, які матимуть нові підходи до вирішення місцевих проблем, що позитивно позначиться на якості життя людей.

У свою чергу, лідер ГО «Суспільний Форум Івано-Франківська», потенційний кандидатув мери Івано-Франківська Юрій СОЛОВЕЙ відзначив, що люди втомилися від «політиканів, від одних й тих самих осіб, яких вони спостерігають по телебаченню, а реального зв'язку з цими людьми на рівні регіонів, міст, вони практично не мають».

За його словами, сьогодні до влади мають прийти люди, для яких на першому місці будуть проблеми регіону, а не виконання партійних вказівок згори.

«Те, що ми представляємо громадські організації, і те, що сьогодні ми об'єднуємо наші зусилля, це якраз крок у відповідь, що доводить необхідність приходу на рівні наших міст, регіонів нових людей, які добре знають проблеми територій і знають, як їх вирішувати», - наголосив потенційний кандидат у мери Івано-Франківська.

Ю.СОЛОВЕЙ відзначив, що єдина можливість провести в політику молодих політиків - це місцеві вибори. «А сьогодні ми бачимо, що в більшості українських міст народилися нові лідери, не ті, хто багато говорить, а які реальними своїми діями показують, що можна вирішувати ті чи інші проблеми», - сказав він.

Лідер ГО «Харківські сузір’я», потенційний кандидат у мери Харкова Андрій БІЛОГРИЩЕНКО висловив надію, що об'єднання молодих політиків в Асоціацію дасть можливість привести до влади людей, які дійсно хочуть працювати на благо своїх рідних міст і яким довіряють місцеві громади.

«Якщо міська влада буде обрана з порушеннями, і, як наслідок, не користуватиметься довірою, то жодні реформи не будуть здійснені», - зазначив він.

А.БІЛОГРИЩЕНКО заявив, що на сьогоднішній день влада Харкова порушує демократичні принципи, здійснює тиск на ЗМІ, забороняє розміщення реклами тощо. «Якщо не буде втручання Президента України, то на місцевому рівні можуть бути серйозні порушення, і вибори з демократичних перетворяться на «вибори-призначення», - сказав він.

У свою чергу, О.ГОНЧАРЕНКО зазначив, що проблеми нерівного доступу потенційних кандидатів до ЗМІ існують і в Одесі. «Сьогодні ми бачимо на екранах міста засилля однієї чи двох позицій, і більше нічого. На жаль, більшість каналів міста є власністю однієї чи двох олігархічних груп, які беруть участь в політичній боротьбі...», - зазначив він.

А.БІЛОГРИЩЕНКО висловив надію, що ситуацію буде змінено. «Ми раді, що Президент виступив зі зверненням до місцевих органів самоврядування, щоб вибори відбулися демократично, і сподіваємося, що ситуація зміниться на краще», - сказав потенційний кандидат у мери Харкова.