Київ. 10 вересня. УНІАН. Урядовці районної адміністрації Кагарлицького району Київської області роблять спроби незаконного відчуження земельної ділянки площею 41 га, яка належить ВАТ «Стайки-керамік».

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив голова наглядової ради ВАТ «Стайки-керамік» Ігор МАЦКЕВІЧУС.

За його словами, «Стайки-керамік» володіє територією в 41 га згідно з чинним законодавством, на підставі гірничого відведення. За ділянку платиться земельний податок.

Відео дня

Як відзначив І.МАЦКЕВІЧУС, наприкінці 2005 року підприємство розробило проект створення на відведеній ділянці історико-туристичного комплексу «Спадщина». Відповідна пропозиція про будівництво комплексу була направлена до Кагарлицької райадміністрації.

«Проектом передбачається залучення 30 млн. євро інвестицій, створення 150-200 додаткових робочих місць, кардинальне збільшення відрахувань до бюджету Кагарлицького району», - повідомив І.МАЦКЕВІЧУС.

Проте, за його словами, районна влада намагається відібрати землю ВАТ «Стайки-керамік» на користь третьої сторони. «На нашій ділянці незаконно проводять геодезичні роботи з метою підготовки будівництва зернового терміналу», - додав І.МАЦКЕВІЧУС.

Він також повідомив про передачу Кагарлицькою райадміністрацією частини території «Стайки-керамік» під індивідуальні садові ділянки.

У зв'язку з незаконними, на його думку, діями місцевих органів влади І.МАЦКЕВІЧУС звернувся з відкритим листом до Президента Україну Віктора ЯНУКОВИЧА.