Київ. 10 вересня. У Комітеті виборців України висловлюють занепокоєння фактом, що Міністерство закордонних справ не направило офіційного запрошення місії спостерігачів ОБСЄ для роботи на місцевих виборах в Україні.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив голова правління КВУ Олександр ЧЕРНЕНКО.

Він висловив упевненість, що міжнародні спостерігачі, як і раніше, працюватимуть в ході кампанії з місцевих виборів в Україні.

Відео дня

“Але вибори були призначені дуже швидко. І поважним, серйозним місіям треба певний час для підготовки, знаходження фінансування. А таким місіям, як ОБСЄ, ще й офіційне запрошення від Міністерства закордонних справ”, - зауважив експерт.

За інформацією О.ЧЕРНЕНКА, станом на сьогодні – за день до початку виборчої кампанії – такого запрошення МЗС України до ОБСЄ не передав.

“Зараз вони або забули, а ми ще місяць тому нагадували, або це свідоме небажання запрошувати, зокрема ОБСЄ, на ці вибори”, - припустив голова КВУ.

Він також зауважив, що “навіть якщо це запрошення сьогодні-завтра з’явиться, ОБСЄ так швидко не зможе швидко організувати повноцінну місію”.

Голова Комітету виборців України також закликав якнайбільшу кількість закордонних і міжнародних інституцій, дипломатичних представництв в України взяти участь у спостереженні за місцевими виборами в Україні.