Київ. 6 вересня, УНІАН. 12 вересня в селі Степок Обухівського району Київської області відбудеться 1-й Православний міжнародний фестиваль духовно-патріотичної пісні “Душе моя, Душе моя...” під гаслом ”Віра, Честь і Мужність через покоління» з нагоди 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній Війні.

Як повідомила на прес-конференції в УНІАН директор з питань зв’язків цього заходу Олександра РУСАЛОВСЬКА, фестиваль відбудеться з благословення Митрополита Київського і всієї України ВОЛОДИМИРА в день пам’яті святого благовірного князя Олександра Невського.

Вона поінформувала, що у фестивалі візьмуть участь представники України, Росії та Білорусі. “Перемога у Великій Вітчизняній війні є спільною радістю для трьох народів, і тому цей фестиваль проводиться у день пам’яті святого князя Олександра Невського, який є захисником нашої Русі”, - сказала О.РУСАЛОВСЬКА.

Відео дня

“Організовуючи цей захід, ми хотіли порушити такі важливі теми сьогодення, як патріотизм, віра, духовність нашої молоді. Ми також хочемо привернути увагу суспільства до соціальних проблем”, - додала О.РУСАЛОВСЬКА.

Перед початком фестивалю відбудеться Божественна Літургія в храмі православної діви Іуліанії Ольшанської. Відкриття фестивалю відбудеться о 12.00. Окрім конкурсантів - співочих колективів та виконавців з України, Росії та Білорусі - у програмі візьмуть участь хор Київської духовної семінарії та академії, народна артистка України Валентина СТЕПОВА, співачка Анастасія ПРИХОДЬКО, православний співак Валерій МАЛИШЕВ, кінорежисери Тетяна ЯЦИНА та Василь КІБА, оркестр МВС України. У галереї фестивалю будуть представленні роботи відомих та молодих скульпторів, зокрема братів ОЗЮМЕНКІВ, художників, іконописців та фотохудожників.

Для дітей у рамках фестивалю будуть проведені майстер-класи з вишивки бісером, традиційного вишивання, виготовлення сувенірів.

Організаторами фестивалю виступили, зокрема, Православне сестринство св. княжни Іуліанії Ольшанської, Асоціація ветеранів внутрішніх військ МВС України, Афгано-Чорнобильське братство “Побратими”.

“Проведення цього фестивалю підвищить авторитет військово-патріотичного виховання і внутрішніх військ, а також виявить нові таланти, які зможуть виступати на великій сцені”, - сказав на прес-конференції голова Асоціації ветеранів внутрішніх військ МВС України, полковник Георгій ФЕДОРЧУК.

Голова Православного сестринства, директор першого Православного міжнародного фестивалю духовно-патріотичної пісні “Душе моя, Душе моя...”, матушка Галина МАКОВІЙ зазначила, що метою фестивалю є збереження історичних, культурних та духовних традицій, сприяння розвитку самодіяльної, зокрема пісенної творчості серед православних, ветеранських та молодіжних організацій та окремих виконавців.

“Метою фестивалю є також усвідомлення православно-патріотичних поглядів на життя, вагомість досвіду старшого покоління для успішного існування та розвитку сучасного суспільства”, - додала Г.МАКОВІЙ.

На фестиваль запрошено представників української влади, зокрема депутатів Верховної Ради, міністрів.