Київ. 3 вересня. УНІАН. Завтра о 12.00 у Києві на майдані Незалежності біля Головпоштамту громадські організації "Громадянський рух Олега Рябоконя", "Кияни, об’єднуємось", "Співзахист" та "Українське юридичне товариство" проведуть акцію "Вибори без вибору", спрямовану проти обмеження права брати участь у виборах.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив Олег РЯБОКОНЬ.

За його словами, організатори й учасники акції склали звернення до Президента України, представників усіх гілок влади з вимогою якнайшвидше внести ряд змін до законодавства про вибори.

Відео дня

Зокрема, автори звернення наполягають на тому, що обраними мають бути лише ті кандидати, за яких віддано найбільше голосів, незалежно від місця у партійних списках.

Також у зверненні містяться вимоги: надати позапартійним громадянам реальну можливість самовисування на будь-яку виборну державну посаду; створити прозорий і дієвий механізм позбавлення мандатів депутатів, які не виконують обіцянки перед виборцями; заборонити внесення змін до виборчої системи менш як за рік до проведення наступних виборів.

Коментуючи ці вимоги, голова ГО "Українське юридичне товариство" Олег БЕРЕЗЮК наголосив, що у разі реалізації існуючого законодавства обраними будуть “ті, кого хочуть політичні партії”, а громадяни будуть позбавлені права обрати тих, кого вони хочуть бачити своїми представниками. В результаті, заявив О.БЕРЕЗЮК, в Україні нічого не зміниться.