Київ. 3 вересня. УНІАН. Сьогодні відбулося передпідписання угоди про взаєморозуміння між представниками журналістського колективу “5 каналу” і його власниками.

Церемонія відбулась в агентстві УНІАН. У ній взяли участь шеф-редактор і голова редакційної ради "5 каналу" Володимир МЖЕЛЬСЬКИЙ, генеральний директор "5 каналу" Іван АДАМЧУК і голова наглядової ради "5 каналу" Петро ПОРОШЕНКО.

Коментуючи цю подію, П.ПОРОШЕНКО зауважив, що угода була укладена між колективом телеканалу і власниками ще у 2003 році і є відображенням основних принципів взаємовідносин. "Ми робимо це публічно, відкрито, і думаю, ця практика буде продовжена", - сказав П.ПОРОШЕНКО.

Відео дня

Він висловив сподівання, що приклад "5 каналу" міг би бути корисним для інших ЗМІ, насамперед, телеканалів, що дало б їм змогу теж забезпечити прозорість відносин між власниками і колективами.

Водночас, торкаючись подій навколо частот мовлення, П.ПОРОШЕНКО запевнив, що "5 канал" використає усі можливі законодавчі важелі для того, щоб відстояти частоти для свого мовлення.

Також голова наглядової ради телеканалу повідомив, що власники прийняли рішення збільшити інвестиції у канал, зокрема, вже у листопаді відкрити власний павільон для мовлення і виготовлення програм. На переконання П.ПОРОШЕНКА, це зміцнить незалежність “5 каналу” і підвищить якість його програм.

Крім того, за його ініціативою розпочався діалог з журналістським колективом, "щоб запросити його до кола власників продюсерського центру".

Відповідаючи на запитання, чи справді власникам телеканалу представники влади пропонували його продати, П.ПОРОШЕНКО сказав: "Мені безпосередньо представники влади не пропонували продати канал".

На уточнююче запитання, коли й за яких умов він би погодився на це, П.ПОРОШЕНКО сказав: "Коли в журналістського колективу буде достатньо коштів викупити його у власників".