Реконструктори, історики і музиканти покажуть, як жили пращури (фестиваль збере близько 1000 учасників)

500 богатирів-реконструкторів з України, Польщі, Росії, Франції, Білорусі за два дні покажуть, яким було життя у IX-XI століттях: битимуться «стінка на стінку», випробують сили у двобоях, влаштують кулінарний конкурс на найсмачнішу страву середньовіччя. А прекрасні половини мужніх богатирів зіграють у жіночий футбол. Все це, а також прем’єру 11 театралізованих билин, виступ колективів середньовічної музики і фаєр-шоу можна буде побачити 28-29 серпня у «Парку Київська Русь».

Відео дня

«Як Київ Києвом став», «Як Володимир Святий дружину готував до бою», «Бій під Білою Вежею 990 року», «Як Володимир Святий конну дружину собі обирав», «Як Ярослав Мудрий Святополка під Любичем побив» та інші історії з життя Стародавнього Києва побачать глядачі фестивалю. Для того, щоб видовище було ефектним – використовуватимуть масові битви, конні трюки та навіть каскадерські прийоми.

«Билини ставили беручи за основу історичні літописи. Намагалися зробити героїв емоційно близькими кожному. Хочемо, щоб люди, дивлячись кожний з сюжетів, раділи, співчували, пишалися, словом, не залишалися байдужими до власної історії. Аналогів фестивалю в Україні та СНД не існує. Робимо його для того, аби підкреслити значущість Стародавнього Києва, як культурної столиці східнослов’янських держав», - каже автор проекту «Парк Київська Русь», президент БО «Слов’янський фонд» Володимир Янченко.

«Билини стародавнього Києва» IX-XI століття – це військово-історичний фестиваль, тому гостями заходу стануть представники наукової еліти: доктор історичних наук, професор Анатолій Кірпічніков (Росія)  та заступник директора Інституту археології України Гліб Івакін. Науковці проведуть круглий стіл, присвячений історії Київської Русі.

На території Дитинця реконструктори розіб’ють табір, де весь побут буде відповідати епосі IX-XI століття. Для глядачів у табір організують екскурсії. 

Родзинкою фестивалю стане нічна битва та фаєр-шоу. Виступи музичних гуртів з Білорусі та України наповнять подію колоритом середньовіччя. Також приємним сюрпризом від організаторів стане можливість зустріти світанок на валах Дитинця у ніч з 28 на 29 серпня. Творці проекту «Парк Київська Русь» стверджують, що ті, хто зробив це на минулорічному фестивалі – мали успіх в коханні.

Додаткова інформація на сайті www.parkkyivrus.com

Організатор: Благодійна організація «Слов’янський фонд».

Партнери:Клуб історичної реконструкції «Ярь-Турь»;«Konyushok sport events»;

Соціальний проект «Родинний Бал» WWW.VBAL.COM.UA;Київський вогняний театр;

Компанія «Піро-шоу».

 Для акредитації ЗМІ: (097) 352 66 51, (044) 461 99 42.