Київ. 25 серпня. УНІАН. Блок Юлії Тимошенко вже завтра розпочне збір підписів киян проти рішення Київради про звернення до Верховної Ради щодо ліквідації райрад у столиці.

Про це сьогодні на конференції в УНІАН заявив народний депутат, голова Київської міської партійної організації «ВО «Батьківщина» Анатолій СЕМИНОГА.

“Ми з завтрашнього дня починаємо виставляти намети на вулицях Києва і збирати підписи киян під зверненням до Верховної Ради не підтримувати даного рішення, не вносити зміни до закону і зберегти в місті Києві місцеве самоврядування”, - сказав А.СЕМИНОГА.

Відео дня

Також, додав він, підписи збиратимуться і під зверненням до Верховної Ради про запровадження мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

“Я переконаний, що ці ініціативи будуть підтримані нашими киянами”, - сказав народний депутат.

За його словами, сьогодні під час засідання Київради відбувся перший крок “антиконституційного перевороту по захопленню влади в місті”.

“Відбувається захоплення влади однією політичною силою неконституційними методами. Якісь незрозумілі люди намагаються керувати нашою столицею. Це команда ПОПОВА. Тяжко сказати сьогодні, хто цю команду звав, хто за цю команду голосував”, - додав він.

А.СЕМИНОГА наголосив, що нині, зважаючи на те, що команда мера столиці Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО не здатна керувати містом, чесніше було б провести вибори в Києві 31 жовтня. “Потрібно дати можливість нашим киянам обрати собі нову владу, щоб київська громада могла рухатися і розвиватися”, - сказав він.

В свою чергу голова фракції БЮТ у Київраді Тетяни МЕЛІХОВА наголосила, що сесія Київради відбулася сьогодні незаконно, оскільки в сесійній залі були присутні не більше 50 депутатів, а картки для голосування були використані іншими депутатами. “Ганьба, коли киян позбавляють права обирати і бути обраними”, - сказала вона.

Т.МЕЛІХОВА висловила сподівання, що парламент не підтримає звернення Київради. Вона назвала необгрунтованими заяви про те, що таке рішення Київради спрямоване на зменшення бюрократичного апарату.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 25 серпня, Київська міська рада звернулася до Верховної Ради щодо внесення змін до Закону «Про столицю України – місто-герой Київ» про можливість ліквідації районних рад у столиці.

За таке звернення проголосували 65 депутатів Київради.

Зокрема, у зверненні йдеться, що Конституційний Суд України у своєму рішенні від 2001 року дав висновок, що районні ради не є обов’язковою складовою системи місцевого самоврядування в Києві.