Київ. 18 серпня. УНІАН. Члени всеукраїнської громадської організації "Комітет із боротьби з організованою злочинністю та корупцією" вимагають від правоохоронних органів провести перевірки в усіх спецінтернатах України на предмет дотримання в них прав людини.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив голова комітету Олексій КОСАРЄВ.

"Ми вимагаємо від влади, правоохоронців, щоб така перевірка була в усіх спецінтернатах України", - сказав він, додавши, що приводом для цієї заяви стала ситуація, що склалася в одному з психоневрологічних спецінтернатів у Одеській області. Зокрема, за словами О.КОСАРЄВА, члени комітету виявили, що в цій спецустанові адміністрація й персонал систематично б`ють своїх підопічних, примушують їх виконувати "чорну роботу", привласнюють пенсії, роблять ін`єкції забороненими сильнодіючими психотропними препаратами. Крім того, як підкреслив О.КОСАРЄВ, нещодавно в цьому інтернаті було по-звірячому вбито й поховано без проведення судмедекспертизи одного з постояльців.

Відео дня

За словами О.КОСАРЄВА, члени комітету мають у своєму розпорядженні інформацію про те, що за останні два роки з установи за невстановлених обставин зникли або були без висновку СМЕ поховані на інтернатівському кладовищі понад 30 осіб. "Ми вимагаємо від влади, щоб було проведено ексгумацію на кладовищі, а також перевірити, куди поділися люди, які за документами нібито значаться як такі, що втекли", - сказав О.КОСАРЄВ, підкресливши, що сигнали про подібні випадки надходять до комітету й з інших областей, зокрема, з Дніпропетровської.