Київ. 12 серпня. УНІАН. Народний депутат ІІІ скликання Сергій ПЕРЕСУНЬКО заявляє про незаконні дії слідчих Генеральної прокуратури відносно нього та його сина під час розслідування кримінальної справи, порушеної проти колишнього міністра економіки Богдана ДАНИЛИШИНА.

Про це С.ПЕРЕСУНЬКО заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

Він повідомив, що пізно увечері 6 серпня був вимушений залишити лікувальний заклад, де перебував після операції, у зв’язку з тим, що в його помешканні слідчо-оперативна група Генпрокуратури проводила обшук.

“На моїй квартирі на Оболоні були слідчі і мій син Святослав. Мені показали постанову суду про те, що проводиться обшук свідка Святослава ПЕРЕСУНЬКА за місцем його проживання... Я запитую: чого ви приходили, що ви шукали? Кажуть – ми шукали великі суми грошей і документи, які підтверджують вину ДАНИЛИШИНА”, - розповів С.ПЕРЕСУНЬКО і додав, що “проти ДАНИЛИШИНА, як стало відомо, порушено кримінальну справу”.

С.ПЕРЕСУНЬКО повідомив, що у цій справі його син проходить як свідок, адже є заступником директора одного із Департаментів Міністерства економіки, що займається питанням надання погоджень міністерствам і відомствам на проведення державних закупівель продукції, товарів та послуг.

Як також заявляє С.ПЕРЕСУНЬКО, за результатами обшуку слідчі вилучили його особисті гроші, які були законно отримані у Верховній Раді як матеріальна допомога на оздоровлення.

За словами адвоката родини ПЕРЕСУНЬКІВ Андрія МУРАШОВА, після проведення обшуку на квартирі слідчі доставили Святослава ПЕРЕСУНЬКА до приміщення Головного управління нагляду за додержанням законів на транспорті та підприємствах оборонної промисловості Генпрокуратури, де продовжили допит до 4-ї години ночі.

Як наголосив адвокат, даними діями слідчі порушили вимоги Кримінально-Процесуального кодексу. “Не дозволяється проводити слідчі дії у нічний час. Таким чином, особа до 4-ї години ночі, не будучи формально затриманою, перебуває у приміщенні слідчих органів”, - сказав він і також заявив, що під час проведення цих слідчих дій свідку не давали можливості звернутися до адвоката за консультацією.

У свою чергу Сергій ПЕРЕСУНЬКО наголосив, що готовий поінформувати про випадки “такого безправ’я громадян” Президента України.