Київ. 11 серпня. УНІАН. Horizon Capital, компанія з управління приватними фондами прямого інвестування, інвестує цього року 40 млн. дол. в компанію «Датагруп». Про це повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН співуправляючий партнер Horizon Capital Наталія ЯРЕСЬКО.

Вона також відзначила, що Horizon Capital став власником міноритарного пакета акцій «Датагруп», проте не уточнила розмір пакета компанії, що перебуває в її власності.

За інформацією Н.ЯРЕСЬКО, Horizon Capital планує разом з «Датагруп» залучити в подальші два роки на розвиток компанії 100 млн. дол. інших іноземних інвесторів.

Відео дня

За словами голови наглядової ради компанії «Октава Капітал» Олександра КАРДАКОВА, одержані кошти в повному обсягу буде спрямовано на розвиток компанії. Особливої уваги, за його інформацією, компанія планує приділяти роздрібному ринку, розвивати прибуткові сервіси на ринку ШСД (широкосмугового доступу), почати пару проектів з телебаченням тощо.

За словами О.КАРДАКОВА, метою його компанії є посісти одне з провідних місць після «Укртелекому» на ринку фіксованого зв`язку. У цьому зв`язку він зазначив, що сьогодні ніхто не інвестує в цей ринок значних коштів.

За оцінкою генерального директора «Датагруп» Олександра ДАНЧЕНКА, капіталовкладення його компанії в розвиток, з урахуванням одержаних інвестицій цього року, становитимуть 50 млн. дол., наступного – 60 млн. дол.

Довідка УНІАН. Компанія "Датагруп", заснована 10 років тому, є одним з лідерів телекомунікацій. Сьогодні протяжність власної волоконно-оптичної DWDM-мережі становить 10 838 км. Загальна місткість магістральної мережі – 20Гбіт/с у західному напрямі і 47 Гбіт/с у східному напрямі. Власні міжнародні вузли побудовані в Амстердамі та Франкфурті. Загальна пропускна спроможність зовнішніх каналів – 41 Гбіт/с. Протяжність волоконно-оптичних внутрішніх міських мереж становить 3220 км.

У компанії «Датагруп» працює 1 тис. 350 чоловік, компанія має 34 офіси в 19 містах України. За підсумками 2009 року компанія налічує більш як 120 тис. роздрібних клієнтів і понад 1,3 тис. корпоративних. Дохід компанії за 2009 рік становив 339 млн. грн.

Horizon Capital заснована в 2006 р. Компанія управляє приватними фондами прямого інвестування та інвестує в компанії середнього розміру з високим потенціалом зростання і прибутковості в Україні, Білорусі та Молдові.

В даний час Horizon Capital управляє трьома фондами: Western NIS Enterprise Fund, Emerging Europe Crowth Fund і Emerging Europe Crowth Fund II, сукупний капітал яких становить більш як 600 млн. дол.