Київ. 3 серпня. УНІАН. Представники Соціальної ініціативи “Рідне Коцюбинське” звернуться до керівників держави з проханням посприяти наданню лісному масиву Коцюбинського у Київській області статусу заповідника.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив голова Соціальної ініціативи “Рідне Коцюбинське”, депутат Коцюбинської селищної ради Володимир ЖАРКОВ.

Він нагадав, що у 2009 році селищна рада Коцюбинського своїм рішенням роздала понад 500 ділянок лісу. В.ЖАРКОВ зауважив, що 400 з них були віддані дніпропетровським інвесторам, а 100 - жителям Коцюбинського.

Відео дня

В.ЖАРКОВ наголосив, що рішення про роздачу лісних угідь було ухвалене незаконно, однак його ніхто не квапиться відміняти.

“Наразі готується ще одна земельна афера”, - сказав В.ЖАРКОВ. Зокрема, за його словами, найближчим часом місцева влада Коцюбинського планує роздати 4 тис. га лісу, який є “легенями мешканців селища”.

Він заявив, що громада Коцюбинського намагатиметься робити усе можливе, аби ліс не був знищений за рахунок розширення меж селища. “Ми вживатимемо усіх кроків. Ми підготували листи до Президента та усіх органів виконавчої та законодавчої влади, аби вони сприяли встановленню лісовому масиву Коцюбинського статусу заповідника”, - сказав В.ЖАРКОВ.