Фонд Конрада Аденауера в Україні, Секретаріат Енергетичної Хартії разом із Організацією Чорноморського економічного співробітництва організовують конференцію«Сприяння енергетичній безпеці та інвестиціям у Чорноморському регіоні: роль багатостороннього співробітництва», що відбудеться 27 липня 2010 р. у місті Одеса, Україна, за сприяння Міністерства палива та енергетики України.

На конференції будуть розглянуті ключові енергетичні питання, пов’язані з світовими та регіональними ринками країн Чорноморського регіону, а також конкретні пропозиції для надання нового імпульсу енергетичним проектам цього регіону.

Конференція розпочнеться у вівторок, 27 липня 2010 р. о 09:00 у приміщенні Одеської міської ради (Думська пл.1). Початок реєстрації учасників і журналістів о 08:00.

Центральною темою конференції є розгляд шляхів реалізації повного енергетичного потенціалу Чорного моря з урахуванням суттєвих перешкод, які затримували розвиток енергетичних проектів протягом останніх десятиліть. Крім цього, дискусія на конференції буде зосереджена на двох взаємопов’язаних питаннях: енергетична безпека та інвестування в енергетичні проекти, а саме - пряме іноземне інвестування. Також буде розглянуто низку потенційних енергетичних проектів регіону.

Відео дня

Участь у конференції візьмуть керівник Представництва Фонду Конрада Аденауера в Болгарії, генеральні секретарі Секретаріату Енергетичної Хартії та Організації Чорноморського економічного співробтництва, урядовці, представники промисловості, співробітники міжнародних установ і неурядових організацій. Серед почесних гостей: Юрій Бойко, Міністр палива та енергетики України; Гюнтер Оттінгер, Комісар ЄС з енергетики; та міністри енергетики країн Чорноморського басейну. Конференція визначить рамки співпраці між урядами та міжнародними установами для того, аби енергетика слугувала засобом для економічного розвитку та зміцнення відносин між державами регіону.

Акредитація журналістів проводиться до 22 липня 2010, 17:00 год.

Контактна особа: Анна Рожнятовська, координатор проектів, Фонд Конрада Аденауера

Тел.: +380 44 4927443

Факс: +380 44 2537504

Email: a.rozhniatovska@adenauer.kiev.ua