Київ. 22 липня. УНІАН. Партія “Єдиний Центр” надіслала лідерам партії "Громадянська позиція" Анатолію ГРИЦЕНКУ, УРП "Собор" Анатолію МАТВІЄНКУ, ініціативи "Оновлення країни" Валентину НАЛИВАЙЧЕНКУ, партії "УДАР" Віталію КЛИЧКУ офіційні листи з пропозицією про створення єдиної платформи для участі у місцевих виборах.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив представник “Єдиного Центру” Вадим КАРАСЬОВ.

"Єдиний Центр” звернувся з листами до відомих політиків — це ГРИЦЕНКО, КЛИЧКО, Валентин НАЛИВАЙЧЕНКО, партія "Собор" Анатолія МАТВІЄНКО для того, щоб починати переговори про те, щоб об`єднуватися, і йти разом на місцеві вибори. Поки що відповідь дав Анатолій ГРИЦЕНКО, він готовий координувати виборчу кампанію, але йде самостійно. Це теж рішення і крок вперед — координувати виборчу кампанію", - сказав В.КАРАСЬОВ.

Відео дня

За його словами, йдеться не про об`єднання в єдину партію під назвою “Єдиний Центр”. "Йдеться, скоріше, про конфедерацію демократичних партій з їх “суверенітетом і автономією” для координації зусиль і отримання кумулятивного ефекту та широкого представництва у місцевих органах влади", - пояснив він.

"Ситуація з новим законом по місцеві вибори стимулює всі демократичні політичні сили, всіх вождів і вождиків для того, щоб сформувати об`єднану платформу, для того, щоб створити формулу колективного лідерства в демократичному таборі, показати альтернативу, новий вектор", - зазначив В.КАРАСЬОВ.

За його словами, “Єдиний Центр” має розгалужену мережу регіональних організацій, на відміну від інших молодих політичних сил. "У Єдиного Центру” є 800 регіональних організацій. У невеликих та нових партій немає стільки місцевих організацій для того, щоб висувати і реєструвати кандидатів у мери, в депутати", - пояснив В.КАРАСЬОВ.