Київ. 15 липня, УНІАН. Між журналістами редакції “Газети “Зелена планета” та власником реєстраційних свідоцтв цього друкованого ЗМІ, цілителькою Наталією З. другий місяць триває конфлікт.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН головний редактор газети Юрій САМСОН.

За його словами, конфлікт, який триває з 25 травня 2010 року, виник через публікацію журналістами газети низки критичних матеріалів про бізнес-партнера Н.З.

Відео дня

Ю.САМСОН зазначив, що бізнес-партнер Н.З. намагався примусити журналістів відмовитись від публікації критичних матеріалів про нього. Зокрема, 25 травня він приїхав до друкарні, де друкується газета, і спробував вилучити номер газети, але це йому не вдалося.

Також, за його словами, проблеми між засновником і редакцією сталися і через те, що 1 червня Н.З. намагалася заборонити державному підприємству з розповсюдження періодичних видань “Преса” доставляти передплатникам 22-й номер газети, в якому містилися матеріали на підтримку журналістського руху “Стоп цензурі!”.

Крім того, Ю.САМСОН повідомив, що 14 липня до приміщення редакції “Газети “Зелена планета” увірвалися представники УБОЗ ГУ МВС України в м. Києві. Вони пред’явили Ю.САМСОНУ ордер на обшук “у його помешканні та іншій його власності”, виданий Козелецьким районним судом. Оскільки приміщення редакції “Газети “Зелена планета” не є власністю Ю.САМСОНА, він відмовився пускати працівників УБОЗ і був затриманий.

Ю.САМСОН також повідомив, що на сьогодні Н.З. заборгувала йому за 2009 рік 392 тис. грн. Він повідомив, що в ході обшуку працівниками київського УБОЗ було вилучено оригінали угод та акти виконаних робіт, які підтверджують цей борг.

Як зазначив адвокат Олександер БАШУК, на прикладі цієї газети розігрується сценарій, як власники газети спочатку за допомогою судових рішень, тиску, залякування журналістів намагаються вирішити “якісь свої питання по газеті”, але коли їм це не вдається, вони залучають до цього силові органи.

Як зазначив помічник народного депутата Олександра ЧОРНОВОЛЕНКА, адвокат Юрій ДІДОВЕЦЬ, на сьогодні здійснюються спроби вилучити наклад “Газети “Зелена планета”, який перебуває в приміщенні адвокатського об’єднання “Український адвокат”. “Вчора силами УБОЗ дане приміщення було передано під контроль Н.З. і, скоріш за все, наклад газети вже знищено”, - сказав він.

О.БАШУК повідомив, що у зв’язку з цим народний депутат О.ЧОРНОВОЛЕНКО направив депутатське звернення до Президента України, генерального прокурора, міністра внутрішніх прав “про вжиття заходів з припинення рейдерського захоплення накладу газет, приміщень, майна та документації в місті Києві, що здійснюється працівниками УБОЗ”.