Київ. 1 липня. УНІАН. Голова Державного департаменту інтелектуальної власності Микола ПАЛАДІЙ переконаний, що візит в Україну Генерального директора Всесвітньої організації інтелектуальної власності Френсіса ГАРРІ сприятиме удосконаленню національної системи правової охорони інтелектуальної власності.

Про це він повідомив на прес-конференції в УНІАН.

М.ПАЛАДІЙ розповів, що гендиректор ВОІВ перебуває в Україні з офіційним візитом 30 червня – 1 липня. Основним пунктом програми його візиту стало підписання Програми співробітництва між урядом України та ВОІВ, яка, на переконання М.ПАЛАДІЯ, розширить можливості обміну досвідом і дозволить вітчизняній інтелектуальній еліті вийти на новий рівень співпраці з ВОІВ.

Відео дня

У свою чергу гендиректор ВОІВ Ф.ГАРРІ відзначив відкритість України до співпраці та її розуміння необхідності захисту прав інтелектуальної власності і, загалом, природи сучасних економічних відносин. Він зазначив, що в цілому стратегічні цілі ВОІВ спрямовані на реалізацію єдиної мети – отримати якомога більше переваг від інноваційної діяльності та економіки, які базуються на знаннях.

*** ВОІВ є спеціалізованим закладом ООН, який функціонує з 1967 року. Місце знаходження штаб-квартири – м.Женева, Швейцарія. Метою діяльності цієї міжнародної організації є сприяння охороні інтелектуальної власності в усьому світі шляхом забезпечення співробітництва між державами та забезпечення адміністративного управління багатосторонніми договорами, які регулюють правові та адміністративні аспекти інтелектуальної власності.