Київ. 30 червня. УНІАН. ПАТ «Дніпровське», великий виробник м`яса, звернулося до Київського окружного адміністративного суду з позовом про визнання незаконними дій Центру державного земельного кадастру (Центру ДЗК) і Управління Державного комітету із земельних ресурсів (Держкомзему) Бориспільського району щодо зміни конфігурації земельної ділянки, яка належить підприємству.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН адвокат юридичної фірми «Василь Кисіль і партнери», яка захищає інтереси «Дніпровського», Ярослав ТЕКЛЮК.

«Ми звернулися до Київського окружного адміністративного суду. Відповідачами є Управління Держкомзему Бориспільського району Київської області і державне підприємство "Центр ДЗК". Просимо визнати незаконними дії державного органу і повернути конфігурацію (земельної ділянки – УНІАН) у початковий стан», - сказав Я.ТЕКЛЮК.

Відео дня

Як повідомив генеральний директор ПАТ «Дніпровське» Олег КЕБКАЛ, підприємство володіє земельною ділянкою площею 14 га в с. Жовтневе Бориспільського району Київської області, на якій розташована ферма з вирощуванню великої рогатої худоби. Проте у грудні 2009 р. працівники підприємства помітили, що частину ділянки використовують невстановлені особи і проводять на ній вирубку лісу. Після цього підприємство звернулося до управління земельними ресурсами Бориспільського району, де підтвердили зміну конфігурації земельної ділянки.

Я.ТЕКЛЮК зазначив, що зміна конфігурації земельної ділянки – це зміна її меж, і згідно із земельним законодавством така зміна може здійснюватися виключно за згодою власників земельної ділянки. При цьому площа земельної ділянки не змінилася, проте після зміни конфігурації родючі землі були замінені непридатними для використання.

Також підприємство звернулося до прокуратури, проте на сьогодні остаточної відповіді прокуратури ще немає.