Київ. 29 червня. УНІАН. Офіцери запасу Військово-морського флоту України вимагають від вищих посадовців держави і правоохоронних органів звільнити екс-главу Державної митної служби Анатолія МАКАРЕНКА з-під варти.

Відповідне звернення оприлюднив капітан 2-го рангу Олександр ЗЕМЛЯННИКОВ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Ми вимагаємо негайно звільнити Анатолія МАКАРЕНКА з-під варти. Ми також вимагаємо міжнародного розслідування цього масштабного і руйнівного для України злочину, який здійснюється угрупованням, у лавах якої – посадовці української держави", - сказав О.ЗЕМЛЯННИКОВ.

Відео дня

За його словами, офіцери запасу ВМФ вважають арешт А.МАКАРЕНКА незаконним і безпідставним.

"А.МАКАРЕНКО на посаді голови митної служби гідно захищав державні інтереси, у тому числі і в історії щодо митного оформлення газу, який "Нафтогаз" законно придбав у "Газпрому". Історія з «РосУкрЕнерго» свідчить про те, що в Україні діє організована фінансово-олігархічна група осіб, пов`язана спільними комерційно-політичними інтересами у газовій галузі", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, Головне слідче управління Служби безпеки України порушило проти екс-голови Державної митної служби А.МАКАРЕНКА кримінальну справу за фактом службової недбалості.

СБУ викликала А.МАКАРЕНКА 23 червня як свідка у кримінальній справі про незаконне митне оформлення газу, що належав компанії "РосУкрЕнерго", і який згідно з угодою з російським ВАТ "Газпром" було продано НАК "Нафтогаз України".

Після допиту А.МАКАРЕНКУ пред`явили постанову про затримання.

Печерський районний суд Києва 25 червня виніс постанову про обрання щодо А.МАКАРЕНКА запобіжного заходу у вигляді арешту терміном на два місяці.

Адвокат Євген СОЛОДКО заявив про намір оспорити постанову Печерського районного суду Києва про взяття А.МАКАРЕНКА під варту.