Київ. 25 червня. УНІАН. Ряд громадських організацій просять керівництво держави збільшити фінансування Київського військового ліцею ім. Івана Богуна і припинити спроби його закриття з метою подальшої приватизації комерційними структурами.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявили голова Комітету захисту ліцею ім. Богуна Олена МАЗУР, представник Батьківського комітету ліцеїстів Оксана ЛЕВІНА, голова Всеукраїнської асоціації "Кадетська співдружність" Володимир ЧЕПОВЕЦЬКИЙ.

За словами О.МАЗУР, починаючи з 2004 року напередодні вступної кампанії виникає питання про приватизацію учбових корпусів, розташованих у престижному столичному Печерському районі. При цьому, як зазначила голова комітету, щоб мінімізувати чисельність учнів, у хід йдуть "брудні піар-технології", мета яких - дискредитація закладу. Як сказала О.МАЗУР, за наявними даними, "нездоровий" інтерес до ліцею проявляє ряд відомих українських і російських бізнесменів.

Відео дня

У свою чергу В.ЧЕПОВЕЦЬКИЙ підкреслив, що ліцей імені Івана Богуна - найстаріший учбовий заклад, подібного якому немає на території України. За його словами, "є небезпека, що ліцей тими чи іншими методами" можуть перенести – свого часу його мали намір перенести до Батуріна. "Ми, як асоціація, рекомендуємо нікуди його не переносити - у ліцею свої давні традиції, якими просочені ці стіни. Потрібно допомогти йому фінансово - готувати справжню військову еліту країни, бо служити державі - дуже складне завдання", - сказав В.ЧЕПОВЕЦЬКИЙ.