Київ. 24 червня. УНІАН. Київський хокейний клуб «Будівельник» не братиме участі в Континентальній хокейній лізі сезону 2010-2011 рр.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив президент «Будівельника» Богдан ГУЛЯМОВ.

«Вчора нашим клубом спільно з КХЛ було ухвалено рішення, що цього сезону хокейний клуб «Будівельник» не зможе взяти участь в сезоні 2010-2011 року», - сказав Б.ГУЛЯМОВ.

Відео дня

За його словами, основною причиною такого рішення є відсутність арени – київського Палацу спорту. Питання про можливість проведення ігор клубом на іншій арені не розглядалося.

«На сьогоднішній день ухвалено рішення Міністерством молоді і спорту і Кабінетом міністрів про те, що створюється нове державне підприємство «Палац спорту», - повідомив Б.ГУЛЯМОВ.

За його словами, держава проводитиме реконструкцію Палацу спорту своїми силами. «Нам буквально місяць тому відмовив Фонд держмайна в тому, щоб ми реконструювали його за власні кошти, тому, враховуючи те, що проводитиметься чемпіонат світу з хокею в 2011 році, ухвалено рішення про те, що держава реконструюватиме його за власні кошти», - сказав Б.ГУЛЯМОВ, наголосивши у зв`язку з цим, що реконструкція забере більше часу і матиме більш масштабний характер.

«Ми просили у ФДМУ реконструювати Палац і витрачені кошти врахувати в рахунок орендних платежів», - сказав Б.ГУЛЯМОВ.

Водночас він повідомив, що «Будівельник» не піде з хокею.

«Ми з хокею так просто не підемо. Тому у нас є домовленість з КХЛ про те, що «Будівельник», якщо володітиме ареною, братиме участь в наступному сезоні, в чемпіонаті 2011-2012 року», - сказав Б.ГУЛЯМОВ.

Кажучи про перспективи «Будівельника», генеральний менеджер клубу зазначив: «Що стосується наступного року, то, звісно, це буде новий набір (гравців - УНІАН)».