Київ. 23 червня. УНІАН. ЗАТ «Українська акціонерна страхова компанія «АСКА» і консалтингова компанія «ФінКом Інвест» запустили проект у сфері електронного страхування – портал «FinShop.com.ua».

Як повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН член наглядової ради СК «АСКА» Олександр СОСІС основною метою створення порталу є розвиток такого перспективного каналу продажів страхових продуктів як продаж полісів через Інтернет. Компанія ставила перед собою мету зробити процес купівлі поліса максимально зручним для клієнта. При цьому електронний поліс обійдеться клієнту дещо дешевше, ніж поліс придбаний в агентській мережі компанії. Також передбачена оплата вартості поліса частинами щокварталу або щомісяця.

Портал є універсальним інструментом надання послуг страхування в мережі Інтернет, де за лічені хвилини не виходячи з офісу або дому можна оформити й купити страховий поліс. Із послуг на порталі вже доступні страхування житла і автомобілів. При цьому як повідомив О.СОСІС найближчим часом «FinShop.com.ua» надасть можливість електронного страхування життя та здоров`я.

Відео дня

Особливістю порталу є простота оформлення страхового поліса, де бажаючому придбати страховку необхідно мати доступ до глобальної мережі Інтернет, дані паспорта, ідентифікаційний код і банківську платіжну карту.

Після проходження трьох кроків, а саме - вибір пакета виплат і систему оплати, заповнення анкети з особистими даними й даними про об`єкт страхування та оплати вартості поліса, впродовж декількох хвилин на вказану електронну пошту буде направлено електронний страховий поліс.

«Отриманий електронний поліс матиме таку ж юридичну силу, як і поліс, оформлений у будь-якому з філіалів компанії «АСКА». При бажанні його можна роздрукувати або зберігати в електронному вигляді. Поліси ОСАЦВ клієнту будуть доставлені протягом трьох робочих днів», - сказав генеральний директор компанії «АСКА» Андрій ШУКАТКО.

Як повідомив експерт фінансового порталу «FinShop.com.ua» Роман БУБЛИК головною новацією, запропонованою порталом, є можливість використання електронного підпису. «Спеціально згенерований код, створений за заданим алгоритмом, замінює особистий підпис. Таким чином, клієнт уникає необхідності фізичної присутності в страховій компанії», - зазначив Р.БУБЛИК.

Також він повідомив, що безпека і конфіденційність здійснення фінансових операцій на порталі підтверджується участю «FinShop.com.ua» у системі захисту даних Verified by Visa, MasterCard® SecureCode™ і McAfee SECURE™.

Як повідомив А.ШУКАТКО, в компанії сподіваються протягом трьох років продати близько 40 тис. електронних полісів, при цьому експерти «FinShop.com.ua» впевнені, що цього показника вдасться досягти вже через рік.

Довідка УНІАН. ЗАТ «Українська акціонерна страхова компанія «АСКА» зареєстрована 18 березня 1996 року. Компанія має свої представництва в 97 містах України.

За підсумками I кварталу 2010 року СК «АСКА» зібрала страхових платежів на суму 72,97 млн. грн., страхові виплати становили 26,7 млн. грн.

Основними акціонерами компанії є SCM Finance Limited – 89,2864% і Олександр СОСІС – 10,5216%.

Компанія «ФінКом Інвест» здійснює консалтингову діяльність у сфері страхових і фінансових послуг.