Київ. 23 червня. УНІАН. В Україні завершив роботу Третій Всеукраїнський симпозіум художньої кераміки «Україна соборна», що проходив 1-17 червня в м. Слов`янськ Донецької області в рамках Тижня кераміки в Україні.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН ініціатор симпозіуму Анатолій ЛЕВІТ.

За інформацією організаторів, участь у симпозіумі взяли понад 20 художників-керамістів і скульпторів з усієї України. Організаторами симпозіуму виступили ЗАТ «А/Т «Глини Донбасу», ЗАТ «Керамічні маси Донбасу», ЗАТ «Зевс – Кераміка» (м. Слов`янськ).

Відео дня

Першу премію симпозіуму журі присудило роботі київського художника, кераміста й галериста Марка ГАЛЕНКА «Спогади дитинства». Другу премію - роботі «Міфологія» Георгія БЕРО (Донецьк). Третю премію – «Мета Марфи Зі», роботі художника й скульптора Андрія ІЛЛІНСЬКОГО.

Замість Гран-прі за серію робіт у всіх номінаціях журі вирішило посприяти проведенню в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва персональної виставки робіт художника Андрія СОБЯНІНА (Полтава).

Роботи учасників Симпозіуму можна буде побачити в одній з Київських галерей протягом літа 2010 року.

Крім того, А.ЛЕВІТ повідомив, що організатори планують проведення четвертого такого симпозіуму в 2011 році. «Під час підбиття підсумків симпозіуму нам вдалося зустрітися з працівниками Міністерства культури... сьогодні йде підготовка за всіма напрямками до Євро-2012, ми обговорили це питання, й, цілком можливо, що в 2011 році ми проведемо ще один такий симпозіум, можливо спеціалізований, під Євро-2012...», - сказав А.ЛЕВІТ.

Також він повідомив, що з`явилася ідея виставити роботи симпозіуму 2011 року в центрі Донецька, неподалік стадіону. «Ми вестимемо переговори із цього приводу з мерією Донецька», - додав А.ЛЕВІТ.