У п`ятницю, 25 червня 2010 р. в 11:30 у прес-центрі інформаційного агентства "УНІАН" почнеться прес-конференція Української асоціації діячів грального бізнесу, присвячена року з моменту набрання чинності Законом "Про заборону грального бізнесу в Україні". Спікери розповідять про зміни, які відбулися за даний час, невирішених проблемах і планах по розв’язанню ситуації.

Нагадаємо, що з моменту набрання законом чинності припинилася видача ліцензії на здійснення діяльності по організації й проведенню азартних ігор в Україні. Згідно із законом, ліцензії, видані суб`єктам підприємницької діяльності до дня набрання чинності цього Закону, відміняються. Закон передбачає за його порушення штраф у розмірі 8 тис. мінімальних зарплат з конфіскацією грального обладнання, а отриманий прибуток від цієї діяльності  підлягає перерахуванню в держбюджет.

Згідно з законом Кабінету міністрів доручається розробити протягом трьох місяців спеціальний закон про гральний бізнес в Україні й визначити спеціальні території, де буде дозволена гральна діяльність. У дійсності за 12 місяців подібний документ розроблений не був, а пропозиції українських операторів по регулюванню ринку - відхилені. Таким чином, тимчасовий мораторій на ведення грального бізнесу виявився безстроковим.

Відео дня

"За рік державний бюджет недоотримав мільярди гривень, які легальні гравці платили у вигляді ліцензій, патентів, зборів і податків. Близько 250 тис. чоловік стали безробітними, і, відповідно, близько 1 млн. членів їх родин втратили фінансову підтримку. І це все відбулося в період кризи - у той час, коли держава повинна була особливо опікуватися про збереження робочих місць і наповнення бюджету, - говорить Григорій Трипульский, Президент Української асоціації грального бізнесу. - Одночасно із цим нелегальний гральний бізнес не припинив свого існування - діють підпільні зали, відкрилися численні Інтернет-клуби, які, по суті, є аналогами залів гральних автоматів. Таким чином, проблема загострилася: відсутність контролю даного виду бізнесу (включаючи доступ неповнолітніх), відсутність вступів у бюджет, ріст корупції й т.п."

Для вирішення ситуації, що склалася, Українська асоціація ігорного бізнесу й асоціація Букмекерів України планують звернутися до Прем`єр-міністра й Президентові України.

Спікери прес-конференції:

- Григорій Трипульский, Президент Української асоціації грального бізнесу;

- Оксана Зінченко, Президент Асоціації букмекерів України

- Ігор Макієвський. в.о. Голови ради Всеукраїнського об`єднання організацій роботодавців галузі культури, відпочинку та розваг

Прохання акредитуватися до 16:00, 24.06.2010

Контактні особи для одержання додаткової інформації й акредитації:

Оксана Куліш o.kulish@starget.com.ua тел.: +38 097-174-8718

Олена Ковтун e.kovtun@starget.com.ua тел.: +38 063-233-00-22