Київ. 23 червня. УНІАН. 30 червня в Києві відкривається перший в Україні некомерційний проект неформальної кіноосвіти "Кіномайстерня CinemaHall" .

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН президент Всеукраїнського некомерційного проекту "Кіномайстерня CinemaHall" Ілля СВІДЛЕР.

Відкриття проекту відбудеться о 19.00 у Будинку кіно. “Мета проекту – об`єднати людей, які цікавляться кіно. Це професіонали, це початківці, які намагаються займатися кіно, це студенти вузів, а також усі бажаючі. Об`єднання інформаційне в реальному часі, в реальному просторі, обмін інформацією і досвідом, створення спільних проектів, що на даний момент дуже важливе”, - сказав І.СВІДЛЕР.

Відео дня

За його словами, аналогів такого проекту немає ні в Україні, ні за кордоном. І.СВІДЛЕР пояснив, що, згідно з критеріями ЮНЕСКО, такий вид освіти відповідає трьом принципам: зручне місце проведення, слушний час і орієнтація на інтереси учасників. Проект передбачає реалізацію таких напрямків як кіновиробництво, кіноосвіта і кінопросвіта.

«Участь у проекті безплатна, але в нас дуже строго в тому плані, що випадкових людей не може бути», - зазначив І.СВІДЛЕР, підкресливши, що для участі обов`язкова попередня реєстрація.

Організатори проекту не ставлять обмежень для участі в ньому. «Будь-хто бажаючий може брати участь у проекті, ми ні кого не примушуємо чомусь навчитися. Кожен бажаючий приходить і бере те, що йому треба», - підкреслив І.СВІДЛЕР.

Також він повідомив, що проект "Кіномайстерня CinemaHall" існує у восьми містах України і Київ стане дев`ятим містом. У рамках проекту проводяться майстер-класи, відкриваються майстерні, проводяться авторські зустрічі, екскурсії на телеканали.

Кажучи про фінансування цього проекту, І.СВІДЛЕР повідомив, що зараз ведуться переговори з великими компаніями про фінансову підтримку проекту.

«Ми домовилися, що після відкриття ми переходимо в активну стадію переговорів. Це стосується і техніки, на якій зніматиметься (кіно). Проектом зацікавилися не тільки в Україні, а й трансконтинентальні компанії. Чекаємо хорошого, серйозного фінансування», - сказав І.СВІДЛЕР.