Київ. 21 червня. УНІАН. Громадяни України вважають найбільш ефективними діями уряду Миколи АЗАРОВА покращення відносин з Росією та прийняття державного бюджету на 2010 рік.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив директор соціологічної групи "Рейтинг" Олексій АНТИПОВИЧ за результатами соціологічного опитування "Перші 100 днів уряду М.АЗАРОВА: оцінки та очікування".

"Максимально ефективними визнані дії уряду у таких сферах як розширення економічної співпраці з Росією та прийняття державного бюджету", – сказав О.АНТИПОВИЧ.

Відео дня

За його словами, індекс ефективності дій уряду у покращенні відносин з Росією становить +42, а щодо ухвалення головного фінансового документу – +10. Соціолог уточнив, що індекс ефективності розраховувався виходячи з різниці між позитивними і негативними оцінками респондентів.

О.АНТИПОВИЧ додав, що серед малоефективних дій Кабінету міністрів респонденти назвали підвищення рівня освіти (індекс ефективності дій уряду в цьому напрямку становить -8), забезпечення стабільності цін (-34), підтримку малого та середнього бізнесу (-34).

За словами соціолога, серед неефективних дій уряду виділені боротьба з корупцією (-45), підтримка села (-41), робота житлово-комунального господарства (-52), підвищення рівня охорони здоров`я (-57) та боротьба з безробіттям (-41).

"Я думаю, що для уряду зараз ситуація достатньо нормальна і позитивна, але для перспективи є певне попередження: якщо ці проблеми не будуть вирішуватися, то ставлення до уряду може змінитися", - сказав директор Київського Інституту проблем управління ім. Горшеніна Володимир ФЕСЕНКО, коментуючи результати дослідження.

Загалом, за словами О.АНТИПОВИЧА, 49% громадян позитивно оцінили перші 100 днів діяльності уряду М.АЗАРОВА, 39% - негативно, 22% не визначились у своїх оцінках.

Соціологічна група "Рейтинг" проводила опитування "Перші 100 днів уряду М.АЗАРОВА: оцінки та очікування" 11-17 червня в усіх областях України, Києві та Севастополі. В опитуванні взяли участь 2 тисяч респондентів віком від 18 років. Статистична похибка не перевищує 3%.