Побачити, як воювали у XV столітті, навчитися середньовічним танцям та зазирнути у серце романтичної доби лицарства, відвідавши табір реконструкторів – все це стане можливим для гостей фестивалю «Битва XV століття», який  відбудеться  19-20 червня  у  «Парку Київська Русь» (с. Копачів, Обухівський район Київської області).

«Рота Святого Андрія», «Наварра», «Рота землі Майсен», «Кантон Тун», «Рота Святого Маврікія» та інші військово-історичні клуби з України, Росії та Білорусі відтворюватимуть атмосферу середньовічної Західної Європи.

Від війни до балу – організатори фестивалю подбають про те, щоб глядачі відчули весь смак епохи XV століття. Лицарі, про яких завжди мріють жінки та прекрасні дами, заради яких мужні чоловіки йшли на подвиги, вишукане вбрання та манери, майстер-класи від театру-студії старовинного танцю «Джойссанс» (Україна) – програма дводенного гостювання Західної Європи у Київській Русі обіцяє бути насиченою.

Відео дня

Історик, кандидат історичних наук, письменник та співорганізатор фестивалю «Битва XV століття» Андрій Куркін вважає, що захід матиме певний культурний вплив на суспільство: «Занурення у лицарську епоху – це занурення у казку, у романи Вальтера Скотта. Це повернення у дитинство, коли ми всі мріємо і віримо у те, що мрії обов’язково здійсняться».

«Надзвичайний колорит, атмосфера фестивалю «Битва XV століття» вразять наших гостей. Це буде унікальне поєднання епох і традицій Київської Русі і Західної Європи. А поєднання цікавих та яскравих ідей завжди дає життя якомусь новому напрямку чи жанру. В цьому сенсі ми експериментатори, ми не зупиняємося на певних напрацюваннях. Тому «Парк Київська Русь» є насправді успішним проектом», - говорить президент БО «Слов’янський фонд» Володимир Янченко.

Довідка:«Парк Київська Русь» - Центр культури та історії. Створюється в с.Копачів Обухівського району Київської області. Головна мета: відтворення в масштабі 1:1 Дитинця-Кремля Києва V-XIII ст.. Загальна площа Парку – 50 га. Територія Дитинця – 10 га.

Дістатися Парку можна маршрутками від станції метро «Видубичі» (зупинка біля «Фуршету»). Вартість проїзду – 20 грн. Вартість вхідного квитка на фестиваль «Битва XV століття» - 60 грн. для дорослих, 40 грн. для пенсіонерів,школярів, студентів. Для дітей до 7 років  вхід безкоштовний.

Прес-служба проекту: 097-352-66-51, 461-99-37;

Контактна особа: Олена Петрушенко.