Київ. 15 червня. УНІАН. Партія регіонів, партія "Сильна Україна" і Блоку Юлії Тимошенко мають найбільше прихильників.

Політична партія "Сильна Україна", лідером якої є чинний віце-прем’єр-міністр Сергій ТІГІПКО, за своєю популярністю серед українських виборців посідає друге місце після Партії регіонів.

Про це свідчать результати опитування дослідницької компанії Q&Q Research, оприлюдненні сьогодні на прес-конференції в УНІАН директором компанії по роботі з клієнтами Юлією СЛІСАРЕНКО.

Відео дня

"Ми опитали 3000 чоловік у містах і сільській місцевості. Згідно з отриманими даними, прихильниками Партії регіонів є 35,4% опитаних, партії Сергія ТІГІПКА "Сильна Україна" - 21,7%, БЮТ - 18,6%. Наступними йдуть "Фронт змін" (6,5%), НУ-НС - 3,2%, Блок Литвина (1%)", - сказала Ю.СЛІСАРЕНКО.

Вона уточнила, що опитування проводилося з 27 березня по 10 квітня 2010 року у 27 регіонах за репрезентативною вибіркою, допустима статистична похибка становить 1,8%.

Коментуючи результати опитування, заступник голови партії "Сильна Україна" Костянтин БОНДАРЕНКО сказав: "Українці втомилися від протистояння між різними політичними силами - вони хочуть змін. Тому прорив "Сильної України" у фавори суспільної довіри свідчить про те, що партія і її лідер продемонстрували українцям, що вихід з цього глухого кута старої влади, старих політиків і неактуальних підходів до управління країною є".

Крім того, він вважає, що наведені результати підтверджують правильність ухваленого свого часу С.ТІГІПКОМ рішення - стати віце-прем’єр-міністром.

Водночас К.БОНДАРЕНКО зазначив, що політична сила, яку він представляє, однозначно братиме участь у виборах до місцевих органів влади.

"Можна говорити, що партія "Сильна Україна" пройде перше бойове хрещення на цих виборах, використавши і трансформувавши кредит довіри, даний їй виборцями, які на президентських виборах підтримали лідера партії С.ТІГІПКА", - сказав К.БОНДАРЕНКО, додавши, що "ми доволі упевнено дивимося у майбутнє".

Відповідаючи на запитання, чи об’єднуватиметься "Сильна Україна" з іншими партіями для участі у місцевих виборах, він зауважив, що "для нас абсолютно ідеальною була б співпраця з політичними силами аж до об’єднання, але з тими, які працюють виключно на реформаторській основі. Тому ми готові до будь-яких компромісів".

Водночас К.БОНДАРЕНКО висловив переконання, що Україна на сьогодні не готова до проведення місцевих виборів за пропорційною системою, а тому найоптимальнішою є змішана система – 50 на 50 (за виборчими списками і на мажоритарній основі).