З 7.06 по 13.06 відбувся офіційний візит глави ради директорів Avangardco IPL Бахматюка Олега в країни Близькосхідного регіону. Він відвідав Йорданію, Ліван, Ірак і Республіку Курдистан. За підсумками проведеного візиту було відзначено високий рівень зацікавленості в постачанні яйця у дані країни.

За тижневий візит було проведено близько 30 зустрічей. Зустрічі проходили на вищому рівні. Олег Бахматюк провів зустрічі з міністром сільського господарства Йорданії Саїдом Аль Масрі, міністром сільського господарства Лівану Хаджі Хассаном, міністрами сільського господарства Іраку і Республіки Курдистан Джамілєм Ахмедом Аббасі. Також, відбулися зустрічі з главами Торговельно-промислових палат Йорданії Раїдом Саїфі і Лівану Рабіхом Сабра. На даних зустрічах обговорювалися питання продовольчої безпеки даних країн і можливої ролі України як країни-експортера продуктів тваринництва.

Також за час візиту були проведені зустрічі з найбільшими бізнесменами Йорданії, Лівану та Іраку. На зустрічах обмовлявся високий рівень зацікавленості в постачаннях продукції тваринництва в дані країни і, зокрема, - яйця курячого харчового. За оцінками учасників ринку, даний регіон має потенціал в постачанні яйця і яєчних продуктів у розмірі близько 7,5 млрд. штук яєць в рік, при цьому більше 50% поставок припадає на Ірак. Україна оцінює потенціал поставок на рівні 4 млрд. штук яєць на рік.

Відео дня

За підсумками минулого візиту були досягнуті домовленості про взаємовигідні умови співпраці, які надалі будуть закріплені довгостроковими договорами постачань.