Київ. 11 червня. УНІАН. У вересні цього року вийде автобіографічна книга чотириразової олімпійської чемпіонки, світової рекордсменки, Героя України Яни КЛОЧКОВОЇ “Сила Океану”.

Про це Я.КЛОЧКОВА повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН. У прес-конференції також взяв участь Ігор СТЕПУРІН - директор видавництва «Саміт-книга», яке видає книгу.

Книга тематично розділена на три частини. В першій частині Я.КЛОЧКОВА розповідає про своє дитинство, відносини з батьками, про школу, а також про доленосну зустріч із майбутнім тренером і «другою мамою» Ніною КОЖУХ. Друга частина книги «Сила океану» розповідає про перші серйозні перемоги на змаганнях, у тому числі й міжнародних. Третя, завершальна частина – це, за словами Я.КЛОЧКОВОЇ, своєрідне підбиття підсумків про життя у великому спорті. Розповіді спортсменки ілюструють понад 60 фотографій із сімейного альбому.

Відео дня

За словами Я.КЛОЧКОВОЇ, над книгою вона працювала близько півроку. До її написання також були безпосередньо залучені батьки спортсменки.

«Ця книга про спорт у моєму житті, про спортивну кар`єру. Особисте життя ми не чіпали, оскільки я думаю, що не потрібно змішувати все в «одній каструлі». Я розумію, що людям цікавий, звичайно, й цей бік мого життя, але спортивна частина – це те, завдяки чому я є в цьому житті. А решта перипетій теж важлива, але не настільки», - зазначила Я.КЛОЧКОВА.

У свою чергу І.СТЕПУРІН зазначив, що книга видається з метою залучення українців до плавання й популяризації спорту та здорового способу життя.

Спочатку заплановано, що книга вийде накладом 3-5 тис. екземплярів, але надалі його хочуть збільшити до 10-15 тис.

Видавець обіцяє, що книга потрапить у доступну для дітей і батьків цінову категорію, й з цією метою зараз ведуться переговори з інвесторами.

«І ми у вересні плануємо книгу вже видати, навіть, я думаю, до Львівського форуму видавців і книгорозповсюджувачів», - зазначив І.СТЕПУРІН.

Я.КЛОЧКОВА пообіцяла, що проведе автограф-сессию і презентацію книги «Сила океану», незважаючи на те, що у вересні в неї вже буде багато турбот, пов`язаних із появою маленької дитини.

Вона також повідомила, що ідея написати автобіографічну книгу прийшла до її колеги - чемпіона світу, чемпіона Європи, заслуженого майстра спорту з плавання Дениса СИЛАНТЬЄВА, з яким вона реалізує проект із підтримки олімпійського молодіжного плавання.

За словами Я.КЛОЧКОВОЇ, разом із Д.СИЛАНТЬЄВИМ цього року вона продовжить безкоштовно навчати дітей плаванню, залучаючи до цієї справи досвідчених тренерів.

Як повідомлялося, минулого року на відкритих пляжах Києва й Запоріжжя за ініціативою спортсменів проводилися заняття плаванням для дітей віком 6-12 років, а також майстер-класи чемпіонів. Цього року проект буде реалізовано в 5 містах – Києві, Запоріжжі, Львові, Херсоні та Житомирі. Заняття проводитимуться з 2 липня по 31 серпня.