Київ. 11 червня. УНІАН. У День Конституції України 28 червня на Європейській площі Києва, на сходах Українського дому, відбудеться відкриття щорічного міжнародного фестивалю “Сходи до неба”.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив ідеолог і президент фестивалю Володимир СИМОНОВ.

За його словами, фестиваль задумано як постійні масштабні заходи, в яких планується задіювати визнані на міжнародному рівні творчі сили України, Росії та Білорусі.

Відео дня

“Ключова ідея фестивалю – через висоту творчості міжнародно визнаних майстрів, які створюють простір краси та гармонії, надихнути кожну людину на реалізацію себе й гармонізацію простору навколо”, - сказав В.СИМОНОВ.

За його словами, фестиваль “Сходи до неба” проявляє активний імідж України, стверджуючи новітню ініціативу пошуку сучасних критеріїв взаєморозуміння й співпраці, в першу чергу, між слов`янськими країнами. В.СИМОНОВ зазначив, що сьогодні як ніколи в суспільстві затребувані нова роль жінки, новий імідж України та нова свідомість людини.

У свою чергу, директор проекту Ганна РІЗАЄВА повідомила, що в рамках фестивалю відбудеться шоу квітів «Натхнення жінки», круглий стіл представників еліт України, Росії, Білорусі «Миротворчість жінки й глобальний світ», вернісаж картин «Краса й гармонія світу».

Для участі в гала-виставі запрошені майстри, які затвердили свій творчий рівень не лише в масштабах слов`янських країн, але й за їх межами. Зокрема, авторські роботи представлять дизайнери: Вячеслав ЗАЙЦЕВ із колекцією московського дому моди "Slava Zaitsev", Михайло ВОРОНІН із колекцією "Чоловік у смокінгу", Ольга СИМОНОВА з оригінальною колекцією "Танец Себя РасСвета", створеною спеціально для фестивалю.

Музичний тон фестивалю створюватимуть корифей джазу Олексій КОЗЛОВ і ансамбль «Арсенал», вокальна група «Камерата», прима-балерина Національної опери України Олена ФІЛІП’ЄВА, лауреат міжнародного конкурсу ім. Соломії Крушельницької Лілія ГРЕВЦОВА, композитор Ігор СТЕЦЮК, Національний симфонічний оркестр під управлінням Владимира СІРЕНКА.

Фестиваль проводиться за сприяння Кабінету міністрів України, Міністерства закордонних справ, Міністерства культури, Держтелерадіо, Київської міськдержадміністрації.