Київ. 9 червня. УНІАН. Третина громадян України позитивно оцінює діяльність Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА за перші три місяці його перебування при владі.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження “Індекси соціального самопочуття та очікувань населення України після 100 днів президентства В.ЯНУКОВИЧА”, представлені сьогодні на прес-конференції в УНІАН головою “Фундації “Вища школа професійної політики” Олегом ВОСТРИХ та директором Інституту соціальних технологій Олександром ТІХОНОВИМ.

Так, 23,9% опитаних оцінили діяльність Президента переважно як позитивну, 11,9% - як цілком позитивну. 29,9% зазначили, що у роботі глави держави є як плюси, так і мінуси; як цілком негативну діяльність Президента оцінили12,4% респондентів, як переважно негативну - 11,6%.

Відео дня

Діяльність Віктора ЮЩЕНКА на посту Президента оцінили як цілком негативну 45,6% респондентів, як переважно негативну - 20,6%; 25,8% опитаних зазначили, що в його роботі були як плюси, так і мінуси, 4% респондентів назвали діяльність В.ЮЩЕНКА як переважно позитивну, 1,2% - як цілком позитивну.

Діяльність Юлії ТИМОШЕНКО на посаді прем’єр-міністра як цілком негативну оцінили 40,2% опитаних, як переважно негативну - 16,6%; вважають, що у її роботі були як плюси, так і мінуси 26% респондентів, оцінили її роботу як переважно позитивну - 11,9%, а як цілком позитивну - 2,4%.

У відповідь на запитання: “Кому з політичних (громадських) діячів Ви довіряєте?”, респонденти назвали 33 прізвища.

Найбільше - 30,7% опитаних - довіряють В.ЯНУКОВИЧУ; 15,1% - віце-прем’єр-міністру Сергію ТІГІПКУ, 10,5% - Ю.ТИМОШЕНКО, 5,4% - прем’єр-міністру Миколі АЗАРОВУ, 5,2% - лідеру партії “Фронт змін” Арсенію ЯЦЕНЮКУ, 2,9% - голові Верховної Ради Володимиру ЛИТВИНУ, 1,8% - керівнику Комуністичної партії України Петру СИМОНЕНКУ, по 1,7% опитаних довіряють В.ЮЩЕНКУ та лідеру ВО “Свобода” Олегу ТЯГНИБОКУ.

Водночас 31% опитаних не назвали жодного прізвища політика.

На думку О.ВОСТРИХ, результати опитування свідчать, що громадяни дуже розчаровані діяльністю політичних лідерів.

О.ВОСТРИХ також зазначив, що це перше дослідження “Фундації “Вища школа професійної політики”, і вона планує проводити такі дослідженні в майбутньому.

“Тут немає жодного замовлення, наша школа не є проектом якоїсь політичної партії чи структури”, - запевнив він.

За словами О.ВОСТРИХ, два роки фундація займалася питаннями об’єднання лівих сил.

У свою чергу О.ТІХОНОВ повідомив, що Інститут соціальних технологій створено у 2001 році, він проводить різні дослідження, зокрема електоральні. Інститут брав участь у розробці методики для проведення екзит-полів на парламентських виборах.

Презентоване сьогодні дослідження “Індекси соціального самопочуття та очікувань населення України після 100 днів президентства В.ЯНУКОВИЧА” проводилось з 23 по 31 травня цього року. Всього було опитано 1600 респондентів, помилка репрезентативності становить 2,8%.