Київ. 9 червня. УНІАН. Харківська обласна організація Партії зелених України виступає проти вирубки дерев у парку імені Горького у Харові.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив голова Харківська облорганізація Партії зелених України Андрій АНТОНОВ.

“Люди, які не так давно підписували документи на будівництво магістралі через паркову зону, сьогодні пов’язали зелені стрічки та маніпулюють людьми, які не підозрюють, як їх використовують, а тим часом самі роблять вигляд, що борються проти своїх же рішень”, - зазначив А.АНТОНОВ.

Відео дня

Також А.АНТОНОВ повідомив, що у ЗМІ з’явилися повідомлення про заяви та звернення до Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА від його імені. Разом із тим голова Харківської облорганізації Партії зелених заявив, що не має до цих документів жодного стосунку.

“Це ніщо інше як провокація та політичні махінації”, - заявив він.

У свою чергу член політради Партії зелених України Віталій КОНОНОВ з цього приводу зазначив: “Тривожить саме ця позиція, що хтось від імені партії пише заяви. Це не тільки викликає подив і тривогу, тому що те, що відбувається зараз в Україні по відношенню до природи, крім як знищенням назвати не можна”.

Також А.АНТОНОВ повідомив, що 19 червня у Харкові відбудуться громадські слухання щодо ситуації з парком імені Горького.

“Ми виступимо з пропозицією надати парку імені Горького статус ландшафтного”, - зазначив А.АНТОНОВ.

Як повідомляв УНІАН, у парку ім. Горького з дозволу Харківського міськвиконкому триває пробивка просіки для дороги, яка, за інформацією влади, має розв’язати транспортні проблеми в цьому районі міста. Від початку вирубки на місці робіт її противники намагалися зупинити вирубування дерев, заявляючи, що воно ведеться незаконно. На просіці було розбито намети, біля яких цілодобово чергували активісти, на дерева піднімалися альпіністи, щоб завадити вирубуванню.

Періодично на місці подій відбувалися сутички.