Київ. 7 червня. УНІАН. Умови повторного приватизаційного конкурсу з продажу 76,001% пакета акцій ВАТ «Луганськтепловоз» прописані під посередника. Про це повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова Союзу жінок України «За майбутнє дітей» Валентина СЕМЕНЮК-САМСОНЕНКО.

За її словами, фіксовані зобов`язання цього конкурсу, порівняно з попереднім, значно скорочено, що робить можливою участь в ньому посередника.

Водночас, В.СЕМЕНЮК-САМСОНЕНКО відзначила, що не вимагатиме через суд перегляду цих зобов`язань. За її словами, нинішній уряд має зрозуміти, що проведення конкурсу в подібному форматі зробить його об`єктом для критики. На думку В.СЕМЕНЮК-САМСОНЕНКО, єдиним способом цього уникнути є повернення до інвестзобов`язань попереднього конкурсу.

Відео дня

Довідка УНІАН. Фонд держмайна України 19 липня 2006 року оголосив конкурс з використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу 76% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз".

23 березня 2007 року ФДМУ визнав «Управляючу компанію “Брянський машинобудівний завод» (що входить до російського "Трансмашхолдингу") переможцем конкурсу: пакет було продано за 292,505 млн. грн. при стартовій ціні 292 млн. грн. Покупця було внесено до реєстру власників «Луганськтепловозу» 13 квітня 2007 року.

У жовтні 2009 року реєстратор цінних паперів «Центр-Реєстратор» списав 76% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз" з рахунку УК «Брянський машинобудівний завод» і зарахував їх на рахунок Фонду держмайна. Акції були зараховані на рахунок ФДМУ на підставі рішення Луганського господарського суду від 12 жовтня 2009 року.