Київ. 1 червня. УНІАН. Horizon Capital, компанія з управління приватними фондами прямого інвестування, придбала міноритарний пакет акцій агропромислової корпорації «Агро-Союз» за 40 млн. дол.

Про це повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН співуправляючий партнер Horizon Capital Наталія ЯРЕСЬКО.

При цьому вона не уточнила розмір придбаного пакета, додавши, що він міноритарний, не блокуючий.

Відео дня

За словами Н.ЯРЕСЬКО, це перша інвестиція Horizon Capital з початку фінансової кризи. Вона також додала, що компанія «Агро-Союз» була обрана партнером для інвестування з кількох причин, зокрема, це єдиний місцевий виробник сівалок і культиваторів за перспективною технологією ноу-тіл і лідер на українському ринку з дистрибуції запчастин. Крім того, компанія орендує 11 тис. га землі.

Н.ЯРЕСЬКО зазначила, що Horizon Capital є не стратегічним інвестором, а фінансовим, і після збільшення вартості корпорації "Агро-Союз" Horizon Capital має намір вийти з капіталу компанії. «Ми маємо бажання і натхнення вийти на IPO. Ми бачимо зростаючий інтерес інвесторів на фондових ринках до українських аграрних фірм. Я не знаю точно, коли це буде», - сказала Н.ЯРЕСЬКО.

«Ті гроші, що ми одержали від Horizon Capital, ми інвестуватимемо в розвиток бізнесу, перш за все в розвиток сільгоспнапрямків, у першу чергу - свинарства, і в реструктуризацію кредитного портфеля», - повідомив співзасновник компанії «Агро-Союз» Сергій ПРОКАЄВ.

Довідка УНІАН. Корпорація «Агро-Союз» почала роботу в 1991 р., є виробником сільгосппродукції та сільгосптехніки.

Horizon Capital заснована в 2006 р. Компанія управляє приватними фондами прямого інвестування та інвестує в компанії середнього розміру з високим потенціалом зростання і прибутковості в Україні, Білорусі й Молдові.

В даний час Horizon Capital управляє трьома фондами: Western NIS Enterprise Fund, Emerging Europe Crowth Fund і Emerging Europe Crowth Fund II, сукупний капітал яких становить більш як 600 млн. дол.