Шановні журналісти!

Нагадуємо вам, що завтра, 2 червня, о 12.00 в кінотеатрі «Київ» (вул. Червоноармійська, 19) відбудеться прес-конференція, присвячена «Фестивалю європейського кіно».

Після прес-конференції, о 12:40, відбудеться кофі-брейк з організаторами фестивалю, де також буде відкрита акредитація на урочисте відкриття «Фестивалю європейського кіно» (10 червня, кінотеатр «Київ»).

Відео дня

Після кофі-брейка, о 13:00, - прес-показ фільму-відкриття фестивалю «Каміно» режисера Хав’єра Фессера (Іспанія). «Каміно» - один з хедлайнерів «Фестивалю європейського кіно». Сюжет картини заснований на реальній історії життя дівчинки Алексії Гонсалес-Баррос. Після прем`єри фільму між сім`єю дівчинки і творцями фільму відбувся конфлікт. Сім`я дівчинки повністю відкинула стрічку. На даний момент йде процес канонізації Алексії.

Щоб акредитуватися на прес-конференцію і прес-показ, відправляйте свої заявки на адресу press@arthousetraffic.com. Акредитовані журналісти будуть забезпечені необхідними прес-матеріалами.

Почесні гості і спікери прес-конференції:

Глава Представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра,

Надзвичайний і Повноважний Посол Іспанії в Україні Луїс Гомес де Аранда і Війєн та інші.

Ведучий прес-конференції – секретар Представництва ЄС в Україні Давид Стулик.

«З радістю вітаю вас на відкритті другого «Фестивалю європейського кіно» в Україні! Торік була розпочата ця чудова ініціатива, яка інтегрувала шостий вид мистецтва, - кінематограф, в ідею гасла Європейського Союзу «Єдність в різноманітності». Кіно може захоплювати і шокувати, робити людей щасливими, навчати, надихати. Кіно може змінити світогляд і спонукати діяти інакше. Окрім цього, кіно може якнайповніше передати традиції народу його історію і сучасність», - відзначає Жозе Мануел Пінту Тейшейра.

«Фестиваль європейського кіно в Україні » проходить в рамках «Днів Європи в Україні».

Організатор фестивалю: Представництво Європейського Союзу в Україні за підтримки посольств країн-членів і кандидатів на членство в ЄС.

Медіа-партнери: «5 канал», «Топ 10», «Український тиждень», «Європа плюс», «Кореспондент.нет», «kino-teatr.ua».

Прес-аташе «Артхаус Трафік» Саша Ковальова

+38-099-4-800-444

mailto:press@arthousetraffic.com

"Артхаус Трафік"

Тел./факс: +38 (044) 503 78 60