В умовах, що склалися, більшість фінансових установ переоцінили тенденції своєї діяльності, визначивши кредитування як непріоритетне. Проте, «БТА Банк» – в числі небагатьох банків, які продовжують працювати в цьому напрямі.

Так, згідно з бюджетом Банку на 2010 рік, пріоритетними сферами діяльності, які готовий кредитувати «БТА Банк», є харчова промисловість і торгівля. Також одержати кредит в «БТА Банку» можуть підприємства, які, в актуальних рейтингах спеціалізованих видань, займають позиції в ТОП-10 по своїй галузі.

Відео дня

На даний момент в «БТА Банку» не працюють стандартизовані кредитні продукти, головна особливість діючих кредитних програм ПАТ «БТА Банк» для юридичних осіб – індивідуальний підхід до мети, потреб і побажань кожного клієнта.

Для корпоративних клієнтів «БТА Банк» готовий надавати кредити в розмірі від 1 млн. дол. США. Валюта кредиту – гривня, а також долар США (для підприємств, які одержують виручку в іноземній валюті, достатню для погашення кредиту).

Основним забезпеченням кредиту в «БТА Банку» є нерухомість, а також грошові кошти на депозиті. Додатковим забезпеченням можуть виступати: устаткування, транспортні засоби, товари, майнові права на виручку від реалізації товару або на його постачання.

Окрім цього, зважаючи на специфіку українського ринку, «БТА Банк» пропонує своїм клієнтам «Валютний-індексований кредит». Умови цього продукту прості: кредит видається в гривні, при цьому, у разі падіння офіційного курсу гривні до долара США, встановленого НБУ в день оплати платежу по кредиту, порівняно з курсом НБУ в день отримання кредиту, позичальник оплачує комісію - яка розраховується як сума платежу за кредитом, скоректована на індекс зміни курсу. Головна особливість цього продукту в тому, що процентна ставка по ньому виходить нижчою, ніж за звичайним гривневним кредитом.