У Києві відбувся фінал VІI Всеукраїнської студентської олімпіади на приз UniCredit Group, організованої «Укрсоцбанком» за підтримки компанії Visa.

- В олімпіаді взяли участь 940 студентів з 62 вищих навчальних закладів України.

- Тимофій Пирогов, студент Одеського державного економічного університету, став переможцем VІI Всеукраїнської студентської олімпіади на приз UniCredit Group і володарем спеціального призу Visa – нетбука ASUS Eee PC 1001P.

Відео дня

- Федір Дерментлі, студент Донецького національного університету, був відзначений представниками роздрібного бізнесу «Укрсоцбанку» – членами журі, – за кращу презентацію.

26 травня в Києві відбувся фінал VІI Всеукраїнської студентської олімпіади на приз UniCredit Group, організованої «Укрсоцбанком» за підтримки компанії Visa. Основною метою заходу є допомога талановитій студентській молоді у виявленні і розвитку своїх здібностей і створення сприятливих умов для професійної реалізації.

Цього року в олімпіаді взяли участь 940 студентів з 62 вищих навчальних закладів України. В ході онлайн-тестування, що проходило за місцем розташування ВНЗ, студенти відповіли на 80 питань на теми «банківська справа», «банківське право», «менеджмент», «економічна теорія» і міжнародна фінансова термінологія.

Всі учасники першого туру одержали пам`ятні подарунки від «Укрсоцбанку», UniCredit Group і компанії Visa. 15 студентів, які продемонстрували в першому турі олімпіади найвищий рівень знань у банківській справі, було запрошено до Києва для участі у фінальному турі олімпіади, який відбувся 22 травня 2010 р.

Згідно з правилами олімпіади, учасники фіналу представили на розгляд журі презентацію на одну з п`яти запропонованих тим, а також спробували себе в ролі оператора контакт-центру банку.

Всі фіналісти олімпіади були нагороджені золотими злитками і платіжними картами «Укрсоцбанку», а також сертифікатами переможця першого туру і отримали право на проходження практики в банках UniCredit Group в Україні.

Призерами VІI Всеукраїнської студентської олімпіади стали:

Пирогов Тимофій Сергійович, студент Одеського державного економічного університету – 1 місце;

Богма Сергій Дмитрович, студент Української академії банківської справи Національного банку України (м. Суми) – 2 місце;

Журбенко Валентина Олександрівна, студентка Донецького національного університету – 3 місце.

Переможцям були вручені грошові премії: І місце - 6000 грн. ІІ місце - 4000 грн. ІІІ місце - 2000 грн.

Слід зазначити, що всі фіналісти продемонстрували високий рівень знань і умінь. У багатьох з них представники Центру роздрібного бізнесу «Укрсоцбанку» вже зараз побачили успішних банкірів, тому рекомендували їх Департаменту персоналу банку для проведення співбесід. Серед всіх учасників олімпіади представниками роздрібного бізнесу банку особливо був відзначений Федір Дерментлі, студент Донецького національного університету. Федір продемонстрував нестандартне бачення бізнесу і нешаблонне мислення, яке знайшло своє віддзеркалення в презентації учасника, а також високий рівень знань.

Володарем спеціального призу - нетбука ASUS Eee PC 1001P - від партнера олімпіади – міжнародної платіжної системи Visa - став Тимофій Пирогов, студент Одеського державного економічного університету. Тимофій представив найцікавішу і повнішу доповідь на тему «Переваги безготівкових платежів для економіки України», продемонструвавши високий рівень знань у сфері безготівкових платежів і розуміння карткового бізнесу банків.

Рівень професійної підготовки і знань учасників фіналу оцінювало журі, до складу якого увійшли:

Георгі Заманов, директор з ризиків, член правління АКБ «Укрсоцбанк»;

Олена Полякова, менеджер з розвитку бізнесу представництва Visa в Україні;

Ганна Кузнецова, директор Управління по персоналу UniCredit Bank;

Ганна Слюсаренко, начальник Департаменту підтримки бізнесу Центру роздрібного бізнесу «Укрсоцбанку»;

Марина Мурадова, начальник Управління роботи з персоналом Департаменту персоналу АКБ «Укрсоцбанк»;

Дмитро Коваленко, начальник Управління масового ринку Департаменту розвитку сегментів і продуктів Центру роздрібного бізнесу Укрсоцбанку;

Євген Павлюк, начальник Департаменту стратегічних ризиків Блоку управління ризиками Укрсоцбанку.

«Проведення Всеукраїнської студентської олімпіади стало доброю традицією «Укрсоцбанку». Після входження банку в авторитетну міжнародну UniCredit Group олімпіада проводиться на приз Групи, — розповідає начальник Департаменту персоналу «Укрсоцбанку» Стефано Мантовані. — В нинішньому році як партнер з проведення олімпіади до нас приєдналася компанія Visa. Ось уже сьомий рік поспіль кращі студенти вищих економічних навчальних закладів України одержують нагороди від АКБ «Укрсоцбанк» і право працевлаштування в системі нашого банку. Основна ідея заходу всі ці роки залишається незмінною - сприяння талановитій студентській молоді у виявленні та розвитку її здібностей, створення сприятливих умов для професійної реалізації в банківській сфері. Ми прагнемо взяти на роботу талановиту студентську молодь і вплинути на рівень та якість освіти банкірів в нашій країні. В результаті, більш як 100 учасників олімпіад за всі роки їх проведення працюють в структурі АКБ «Укрсоцбанк», зокрема на керівних посадах».

«Ми в Visa віримо, що основним фінансовим інструментом є не карта, не інший банківський продукт, а знання. Саме тому вже більше 10 років Visa по всьому світу розвиває програми з підвищення письменності населення. В цьому відношенні дуже важливо підтримати талановиту молодь, яка вже завтра прийде працювати в банківську сферу, - їх знання, уміння і професіоналізм утворюють міцний фундамент подальшого успішного розвитку банківської системи України, - відзначила Світлана Георбелідзе, глава представництва Visa в Україні. - Всеукраїнська студентська олімпіада на приз UniCredit Group, що проводиться «Укрсоцбанком» на регулярній основі, є важливою соціальною ініціативою і прикладом системних інвестицій у фінансовий стан населення України. Переконана, що дана програма стане важливим етапом на шляху професійного становлення молодих фахівців».

«Укрсоцбанк» і компанія Visa ще раз вітають учасників і переможців VІI Всеукраїнської студентської олімпіади і бажають подальших успіхів у навчанні та професійного зростання.

*** АКБ «Укрсоцбанк», що входить до групи найбільших банків України, заснований у вересні 1990 року. Персонал банку перевищує 9 тис. чоловік.

За станом на 1 січня 2010 року:

кредитний портфель - 40,545 млрд. грн.

чисті активи - 43,410 млрд. грн.

об`єм коштів юридичних осіб на строкових і поточних рахунках - 4,671 млрд. грн.

об`єм коштів фізичних осіб - 7,669 млрд. грн.

капітал - 6,028млрд. грн.

чистий прибуток банку - 127 млн. грн.

23 січня 2008 року UniCredit Group завершила покупку 94,2% загального випущеного акціонерного капіталу Укрсоцбанку у групи інвесторів, яких представляла міжнародна інвестиційна консалтингова компанія EastOne (продавець з боку акціонерів) через Bank Austria, який входить до Групи і є відповідальним за комерційну банківську діяльність в країнах Центральної і Східної Європи.

Докладніша інформація доступна за адресою: http://www.usb.com.ua/

Visa є глобальною платіжною системою, яка забезпечує доступ утримувачам карт, торговельно-сервісним підприємствам, фінансовим і урядовим установам в більш як 200 країнах світу до швидкої, безпечної і надійної мережі електронних платежів. Електронні платежі здійснюються за допомогою глобальної інноваційної процесингової системи VisaNet, яка здатна обробляти більше 10000 транзакцій на секунду, забезпечуючи захист від шахрайства для споживачів і гарантії здійснення платежів для торговельно-сервісних підприємств. Visa не є банком, не випускає платіжні карти, не встановлює комісії або процентні ставки для споживачів, а також не видає кредити утримувачам карт. У свою чергу, інноваційні рішення Visa дозволяють фінансовим організаціям пропонувати своїм клієнтам широкий вибір фінансових інструментів, включаючи передоплачені дебетові і кредитні карткові продукти.

Докладніша інформація доступна за адресою: www.visa.com.ua

Прес-служба «Укрсоцбанку»:

Сергій Шевченко

АКБ «Укрсоцбанк»

+38 044 230 32 56

SShevchenko@ukrsotsbank.com

Прес-служба Visa Inc. у Україні:

Ганна Сердюк

The Willard Group

+380 (50) 331 34 76

anna.serdyuk@twg.com