Київ. 28 травня. УНІАН. Сьогодні в агентстві УНІАН відбулася презентація доповненого і переробленого видання книги доктора філософських наук, президента Асоціації філософського мистецтва, письменника Назіпа ХАМІТОВА "Самотність жіноча і чоловіча".

За словами автора книги, в новому - п`ятому по ліком виданні – аналізуються проблеми "цілковитого холостяка", обговорюються питання сексуальної і еротичної самотності, самотності успішної жінки, "дивної матері", терориста, покинутих батьків, розглядаються проблеми внутрішньої самотності, самотності в натовпі, в сім`ї, на роботі, а також з`явився новий розділ, в якому дається пояснення тому, що таке "нав`язана самотність" (як і чому батьки програмують своїх дітей на самотність).

Як зазначив Н.ХАМІТОВ, свою книжку він символічно розділив на розділи, що символізують етапи людського життя: ранок, день, вечір, захід, ніч і новий день. Він переконаний, що не тільки певні життєві ситуації можуть приректи людину на самотність, а рід її занять також неабиякою мірою і через низку обставин провокує і сприяє цьому.

Відео дня

У цей ряд, зокрема, Н.ХАМІТОВ поставив професії журналіста, політика, геолога, моряка. "Чим більше влади у людини, тим більше в неї самотності, тим більша стіна, що відокремлює її від інших людей", - сказав він.

При цьому автор книжки підкреслив, що рід занять не відіграє фатальної ролі в тому, бути людині самотньою чи ні, адже багато чого залежить від того, наскільки кожен з нас яскравий, розвинений як особистість тощо.

"У книжці не тільки описується якась ситуація, а й дається вектор виходу з неї", - зазначив Н.ХАМІТОВ.