Київ. 28 травня. УНІАН. Почесний президент Всесвітнього конгресу азербайджанців Голам-Реза САБРІ-ТЕБРІЗІ задоволений умовами проживання азербайджанців в Україні.

Про це він повідомив на прес-конференції в УНІАН.

У свою чергу, голова правління Всеукраїнської громадської організації «Народний Рада» Надія ЛУКАШЕВИЧ зазначила, що її організація раніше підписала меморандум про співпрацю з представництвом Всесвітнього конгресу азербайджанців в Україні.

Відео дня

За її словами, «Народна Рада» працює над захистом кожної людини, кожного представника всіх національних меншин, які проживають в Україні. «Наша мета – це захист громадянського суспільства в Україні», – сказала Н.ЛУКАШЕВИЧ. Вона зазначила, що українці роблять усе, щоб представники більше 150 народів, які проживають в Україні, почувалися в нашій країні як вдома.

За словами Г.-Р.САБРІ-ТЕБРІЗІ, він уперше перебуває в Україні, і в Харкові брав участь у святкових заходах з нагоди 92-річчя незалежності Азербайджанської Республіки. Він сказав, що Всесвітній конгрес азербайджанців є недержавною організацією, яка підтримує відносини з усіма країнами, в яких проходять демократичні процеси. «Наша мета – тісна співпраця з усіма азербайджанцями, які проживають за межами батьківщини», – сказав Г.-Р.САБРІ-ТЕБРІЗІ.

Він зазначив, що в Україні проживає близько 500 тисяч азербайджанців і в Харкові було дуже приємно мати можливість поспілкуватися із співвітчизниками. Як сказав почесний президент Всесвітнього конгресу азербайджанців, він був дуже радий дізнатися, що в Україні працює близько 10 шкіл із азербайджанською мовою навчання. «Я дуже був радий цьому, і мені хочеться, щоб в інших країнах до азербайджанців ставилися так само, як в Україні», – сказав Г.-Р.САБРІ-ТЕБРІЗІ.