Київ. 26 травня. УНІАН. Опозиція вважає, що влада має продовжувати співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив член Народного комітету захисту України Юрій ЩЕРБАК.

“Ми не хочемо, щоб сьогодні, коли певне пожвавлення економіки відбувається, а програми реформ не було запропоновано, відбулося те, що інколи відбувалось з траншами і грішми МВФ, коли вони йшли невідомо куди, і це кидало тінь на Україну як на державу”, - сказав Ю.ЩЕРБАК.

Відео дня

За його словами, опозиція виступає за продовження співробітництва влади з МВФ і отримання Україною нового кредиту.

“Ми тільки за те, щоб був ефективний контроль за такими кредитами, і щоб ці кредити йшли на розвиток нашої економіки”, - зазначив Ю.ЩЕРБАК.

Крім того, він звернув увагу на необхідність моніторингу з боку МВФ реалістичності показників держбюджету України і його виконання.

“Ми хочемо попередити МВФ, що не треба слухати супероптимістичні заяви про те, що тут стабільність і все в порядку”, - сказав Ю.ЩЕРБАК.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці квітня прес-служба віце-прем`єр-міністра Сергія ТІГІПКА повідомляла, що Україна і МВФ узгодили основну текстову частину угоди про співпрацю, згідно з якою нова програма передбачає виділення кредиту обсягом 19 млрд. дол. на 2,5 року.

12 травня міністр фінансів України Федір ЯРОШЕНКО повідомив, що Україна і МВФ ще не визначили остаточну суму кредиту за новою програмою співпраці.

21 травня прем`єр-міністр України Микола АЗАРОВ заявив, що на